Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Samsung SSD 840 EVO-n belül...

Asdful kérdése:

Samsung SSD 840 EVO-n belül melyik szériát érinti a lassulási hiba?

Figyelt kérdés

2015. máj. 1. 16:45
 1/8 anonim ***** válasza:
Miért, hány széria van 840 evo-n belül?
2015. máj. 1. 16:56
 2/8 A kérdező kommentje:
Igaz, bocsi hülyén írtam a kérdést, a tárhely méretekre gondoltam. Igazából nekem tavaly október óta 250gb-s van, nem volt firmware frissítve és még mindig nem lasult be. Ezért érdekelne, hogy mi lehet az oka.
2015. máj. 1. 17:06
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem mintha ezt várnám, vagy ilyesmi. :D
2015. máj. 1. 17:07
 4/8 anonim ***** válasza:

A belassulást az okozza, hogy sokan rosszul használják az SSD-t. Persze-persze, ki vagyok én ahhoz, hogy megmondjam, meg mi ez, hogy így kell működnie - nem, nem kell így működnie, de ez van. Ha valaki letölt egy rakás adatot, majd nem nyúl hozzá hónapokig, évekig, akkor az SSD (Samsung 840 Evo csak) nehezen fér hozzá ezekhez, így mikor olvas a ritkán használt területről, akkor az olvasási sebesség az átlag 350-400 helyett leesik 30-35 MB/s-ra. Ha valaki aktívan használja az SSD-t, nem tapasztal ilyet.

Ezt orvosolta az új firmware azzal, hogy minden cellát újraír - gyakorlatilag mintha futtatnál egy lemeztöredezettség-mentesítést, ami valljuk be, közel egy öngól.

És ez az összes Evo-ra igaz. Ha nem lassult neked, akkor ügyes voltál, úgy használtad, ahogy "illik", tehát nem adattárolásra, hanem aktívan pörögtek rajta a dolgok, játékok, fájlok, akármi. Azoknak, akik komolyabban belassult mind egytől-egyig telepakolták dokumentumokkal, videókkal, családi cuccokkal, majd ott rohadtak valahol valamelyik sarkában.

2015. máj. 1. 17:15
 5/8 Tengor ***** válasza:
#4, az oprendszer nagy része nem íródik felül naponta, bármennyire is aktívan használod. Azokat a rendszer csak olvassa így sajnos pont az lassul, aminek nem kellene :(
2015. máj. 1. 18:58
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom. Két ismerősömnek van 840 Evoja, egyiknek 10GB volt szabadon, teletömte minden lommal, másiknak 45 van szabadon, semmi lassulás nincs. Nem volt a legszofisztikáltabb megoldás, de akinél lassú volt, a maradék helyre (némi tisztogatás után felszabadult 25GB-ra) gyorsan karcoltam egy keveset photoshopban. Onnantól az is 30 MB/s helyett 27k-val kezdett olvasni random. Ettől függetlenül persze, teljesen elfogadom, amit mondasz, csak akkor meg nem értem, ez hogy magyarázza meg azt, hogy kinél lassul be és kinél nem.
2015. máj. 1. 19:17
 7/8 A kérdező kommentje:
Hát nekem tényleg hónapok óta kifogástalan, valóban minden adat gyakran mozgatva van rajta. Egyebet nem nagyon tárolok csak cad-cam programok, cnc vezérlők, játékok vannak ezeket meg gyakran nyúzom. A többi mind pendriveon vagy külsővinyón van. Lehet hogy a pckonfig is közrejátszik ebben + a rendszeres töredezettség mentesítés?
2015. máj. 6. 08:10
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem mondod komolyan hogy defragmentálod az SSD-t, ugye?
2015. máj. 6. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!