Asztali PC vagy laptop?
Valamilyen számítógépet keresnék, mindegy hogy laptok, vagy Asztali PC-t, gamer legyen 110.000-160.000 értékben, és az a kérdésem, hogy melyiket érné meg jobban hosszútávon?
Mert egy laptop lényegesen kevesebbet fogyaszt, de a PC olcsóbb elvileg, és nem tudom hogy hosszútávon melyiket érné meg jobban...
nem vinném egyik helyről a másikra túl sokat, de egy CoD modern warfare 3-at (vagy 1-2 éves játékokat)jó lenne ha elfutna medium vagy high grafikán akadás nélkül.
Lécci szemléltessétek még, hogy amit ajánlanátok, az mennyit fogyasztana.
Egy átlagos asztali gép éves szinten pár ezer forintot fogyaszt, amikor a fogyasztást emelik ki előnynek egy asztali gépnél, azt elsősorban azért teszik, mert ebből következik, hogy kevésbé melegszik, emiatt húzhatóbb\később adja meg magát.
Ebben a kategóriában minden szempontból jó gépet nem lehet összerakni, pláne nem laptopot, úgyhogy marad az asztali.
160 ezerért olyan gépet raksz össze, hogy el Dying Light-ozol ultrán 30-40FPS-el.. Laptopon ez el sem indul.. Csak, hogy szemléltessem..
Kb 3x annyit hoz egy asztali, mint egy laptop ebben a kategóriában.
A fogyasztása teljesen elhanyagolható.
500 Wattos táppal, ha napi szinten 12 órát át működteted maximális teljesítményen akkor sem lesz drágább havi 5k-nál.Az enyém 600W-os kb. napi 12-órát megy, ennek nagy részében a 20%-os teljesítményt sem éri el.Ez havi 1500 Ft-ot jelent.
Mindenképp PC-t érdemes venni játékra, olcsóbb és fejleszthető, a laptokkal(bármi is az) ellentétben.
i5-ös proc 60k
Gforce GTX 660 55k
8 GB RAM 20k
Alaplapot 20k alatt nem érdemes.
Ez így 155k(ilyen árban vettem én is), természetesen, ha nincs HDD-d, gépházad, monitorod, tápod(450W kevés neki), hörcsögeid, aggregátorod, stb. akkor mondjuk egy olcsóbb procit vagy kevesebb RAM-ot kell venni 160-as kereten belül.
Laptop kevesebbet fogyaszt.
Na, de a PC-se sokat.
Vegyünk egy általános i5-ös processzort.
100%-on használ 80w-ot.
Üresjáratban, illetve netezésnél stb szerintem max 15-20%-ot.
Ez óránként 12-16w.
Most pedig: Egy AMD videokártyát. Mondjuk egy 270x-et.
Ez 180w. Szerintem net/filmnél stb. ez is max 10-20% lehet, de az is lehet, hogy annyi se. Fogalmam sincs.
Ez 18-36w.
A többi dolog legyen mondjuk 50W de lehet sokat mondok.
Mondjuk legroszabb esetbe ez 102W.
10 óra alatt használ 1020W-ot ami 1kW.
1kW ára 35 Ft.
tehát 10 óránként 35Ft-ba kerülne a géped.
Bár ebbe a monitorodat nem számítottam be, illetve játéknál, hogy melyik komponensed hány%-on fut.
Gondolom te is ki tudod számolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!