Szokott olyan lenni, hogy az alaplap nem érzékeli az egyik memória socketet?
Sziasztok!
A gépem:
RAM: DDR3 Kingmax 4+2 giga 1333
VGA: amd R7260x
CPU: AMD fx-6300
LAP: ASUS M5A78L-M LE
TÁP: FSP Raider 550
HÁZ: GIGABYTE GZ-M3
HDD: SAMSUNG 500GB F3 7200RPM 16MB SATA2 HD502HJ
HANG: asus xonar DG
Sokáig hibátlan volt minden, de a napokban azt vettem észre, hogy a gép csak 4giga ramot érzékel. Először azt hittem, hogy a két gigás meghibásodott, de nem. Ha a két gigásat teszem a bal oldali foglalatba, akkor két gigát ismer fel, ha fordítva, akkor meg négyet. Kipróbáltam, hogy csak a jobb oldaliba teszek memóriát (mindkettővel kipróbáltam) de úgy be se bootol. Van valami tippetek? Egyszerűen elöregedett az alaplap (4éves).
Köszi!
mind a kettő 1333-on fut? mert ha a 2 gb 1600-as akkor azt kell előre rakni. Tedd különböző pozíciókba (egymás mellé, tehát ahol nem tudja dualban olvasni őket).
Amúgy igen, lehetséges, hogy érzékelési hibája van, de lesznek itt nálam okosabbak is holnap.
Az a fura, hogy a hw monitor látja mind a 6 gigát, azt írja 667 MHz-n futnak...
A windows azt írja, hogy telepített ram: 6GB(4GB használható)
Kezdem ezt nagyon nem érteni. Lehet szoftveres a gond?
win7 service pack1 64 bit
nem a bios ott a ludas..
futtatás->msconfig->rendszerindítás (win 8-on speciális beállítások)-> és ott lesz egy olyan hogy maximális memória
az mennyire van állítva? ha felteszed 6gb-ra nem segít?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!