Miért nem indul az összeszerelt gép?
Sziasztok!
Az alábbi konfigot összeszereltem és valamiért nem akar elindulni...
Elindul a gép, aztán kb. 1 másodperc múlva le is áll.
Konfig:
PSU - FSP Raider 550
Alaplap: Gigabyte z68m d2h
Processzor: Intel core i5 - 3330
Ram: Kingston 8GB 1333mhz + Kingston 4GB 1333Mhz
HDD: WD Blue ( WD5000AAKX) 500GB, 7200rpm
Ház Cooler Master Elite 370
És ennek a tetejére jönne egy Gigabyte r9 280x, de ezt még bele sem tettem így.
Ebben az alaplapban van egy integrált VGA ugye, szerettem volna először úgy elindítani.
Próbáltam cserélgetni a ram modulokat, csak az egyiket bennhagyni. Semmi.
Nem is sípol.
Kihúztam a HDD-t, a ramokat is kivettem, akkor kis közökkel hosszan sípolgat.
Ez a kézikönyv szerint Power error, de őszintén szólva nem értem, hogy milyen power error lehet.
Be van dugva a 20 és a 4 pines tápkábel. Mit lehet ezen elrontani?
Nem néztem utána, majd te:
Nem kell a Biost frissíteni az alaplapba, hogy kezelje a processzort?
Amíg végig nem olvastam azt mondtam volna hogy nincs bedugva a 4 pines az alaplapra mert olyankor csinál ilyet.
De a laphoz a legfrissebb Bios kell hogy menjen benne a proci szóval valószínűleg ez lesz a gond hogy régebbi a bios a lapon.
Szerintem ha elindul és mindjárt leáll akkor nincs jól a hűtő a procin, legalább is nekem volt ilyen problémám és ez volt a baj!!! Aztán át kell nézni a csatlakozásokat mindenhol, esetleg az indító kábel rossz helyre van szúrva, gondolok itt a bekapcsoló power véletlen a resetre vagy fordítva van rászúrva, vagy a kapcsoló be van akadva, így nem csak jelet ad de ki is kapcsolja!!!
Ilyeneket nézz át azt amit az előttem lévő válaszírók írtak!!!☺☻
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!