Ezen a gépen futna a GTA 5?
Gondolkozok rajta, hogy megveszem, de nem tudom, hogy pénzkidobás lenne-e (ha esetleg nem megy).
A laptopom:
- Intel Core i7 3610QM
- 8 gb DDR3 ram
- NVIDIA GeForce GT 610M 2048 MB
- (és mellette integrált Intel HD Graphics 4000)
Tudom, hogy elvileg talán kevés neki, de a GTA4-et is simán viszi gond nélkül. (max felbontáson is majdnem még játszható, de akkor már szaggat).
A GTA5-öt vajon elvinné minimum grafikán 24fps-el legalább?
Vagy mennyivel durvább a gyakorlatban a GTA5 low grafikában (nem csak a számokat nézve), mint a gta4?
"Akkor az hogy lehet, hogy egy ismerősömnek ezen a gépen ment a játék (igaz szaggatva (~5-10fps), de ment...):
2 magos cpu
4giga ram
gpu NÉLKÜL
Ez hogy lehet?"
Ha téged nem zavar, hogy nálad is durván fog szaggatni, akkor hajrá.
Bár az, amit leírtál, nem jelent semmit, mert 2 magos processzorból is létezik sokféle, meg IGP-ből is van jóval erősebb a HD 4000-nél.
#11:
Egy 6-8 éves régi laptopja van, amiben nincsen semmilyen GPU.
Persze, az nem élvezhető, de kicsit nehéz elhinni, hogy az enyémben lévő 2 GPU közül egyik se tud jobb grafius teljesítményre, mint az a 6-8 éves laptop, amiben alapból nincsen semmilyen GPU
A GTA5 minimális gépigénye gyakorlatilag ugyanaz, mint a GTA4-nek, a különbség az, hogy már igényli a DX10-et. HD4600-zal 720p-n lowon 60fps-em volt GTA4 alatt.
És ne akard megmagyarázni, hogy mi a kérdés, mert én is látom.
Tehát akkor visszatérve a lényegre:
KB úgy menne a gta5 is, mint ahogy a gta4 ment?
Mert ha igen, akkor nem kérdéses, hogy bőven élvezhető lenne a játék.
13:
Egyrészt a HD 4600 jóval erősebb mint a HD 4000 vagy a GT 610M.
A hivatalos minimális gépigénye nem ugyanaz a kettőnek, valószínűleg nem véletlenül. Amin elindul a GTA IV, azon nyilván elindul az V is, de nem ugyanúgy, mert nyilván nem ugyanarra a szintre lett optimalizálva, és hiába ugyanaz a motor, a grafikája is részletesebb.
A game-debate kalkuláció alapján abszolút nem fog futni, rendkívül messze van a vga a minimum követelménytől a skálán.
A gpu alig a 28%-át hozza az elvárt minimumnak.
Az integrált ugyanilyen teljesítményre képes...
Hozzáteszem még, én integrált Kaveri R5-el játszottam végig a GTA IV-et, lowon, fullHD felbontással jól játszható volt, de nem számítok arra, hogy ilyen jól menne az V is, ezért nem adok ki érte 14 ezret, viszont ha majd töredékéért megkapom, függetlenül attól, hogy addig lesz-e új gépem, pár ezer Ft esetén már megpróbálom, ha szaggat is, de ennyiért nem.
Neked ehhez az R5-höz képest gyengébb a VGA-d, de az én a8-7100-amhoz képest jóval erősebb a CPU-d. Nem tudom, melyikünknek menne jobban, mert nálam a CPU, nálad a GPU lenne a szűk keresztmetszet.
"Egy 6-8 éves régi laptopja van, amiben nincsen semmilyen GPU. "
Akkor hogyan használja a gépet? :-)
Utolsó 2-nek: a8-6500 és r9 270x mellett nekem 1680-ban fut kb 20-26 fps között, minimum és medium közötti custom grafikán, legmagasabb árnyékbeállítással és 70%-ra felhúzott látótávval.
(sőt, őrült vagyok, mert az egészet felpakoltam egy ssd-re - utálok töltésidő miatt várni) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!