Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ezen a gépen futna a GTA 5?

Ezen a gépen futna a GTA 5?

Figyelt kérdés

Gondolkozok rajta, hogy megveszem, de nem tudom, hogy pénzkidobás lenne-e (ha esetleg nem megy).

A laptopom:

- Intel Core i7 3610QM

- 8 gb DDR3 ram

- NVIDIA GeForce GT 610M 2048 MB

- (és mellette integrált Intel HD Graphics 4000)

Tudom, hogy elvileg talán kevés neki, de a GTA4-et is simán viszi gond nélkül. (max felbontáson is majdnem még játszható, de akkor már szaggat).

A GTA5-öt vajon elvinné minimum grafikán 24fps-el legalább?

Vagy mennyivel durvább a gyakorlatban a GTA5 low grafikában (nem csak a számokat nézve), mint a gta4?

2015. ápr. 22. 12:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

"Akkor az hogy lehet, hogy egy ismerősömnek ezen a gépen ment a játék (igaz szaggatva (~5-10fps), de ment...):

2 magos cpu

4giga ram

gpu NÉLKÜL

Ez hogy lehet?"

Ha téged nem zavar, hogy nálad is durván fog szaggatni, akkor hajrá.

Bár az, amit leírtál, nem jelent semmit, mert 2 magos processzorból is létezik sokféle, meg IGP-ből is van jóval erősebb a HD 4000-nél.

2015. ápr. 22. 12:56
 12/23 A kérdező kommentje:

#11:

Egy 6-8 éves régi laptopja van, amiben nincsen semmilyen GPU.

Persze, az nem élvezhető, de kicsit nehéz elhinni, hogy az enyémben lévő 2 GPU közül egyik se tud jobb grafius teljesítményre, mint az a 6-8 éves laptop, amiben alapból nincsen semmilyen GPU

2015. ápr. 22. 13:09
 13/23 anonim ***** válasza:

A GTA5 minimális gépigénye gyakorlatilag ugyanaz, mint a GTA4-nek, a különbség az, hogy már igényli a DX10-et. HD4600-zal 720p-n lowon 60fps-em volt GTA4 alatt.

És ne akard megmagyarázni, hogy mi a kérdés, mert én is látom.

2015. ápr. 22. 13:11
 14/23 A kérdező kommentje:

Tehát akkor visszatérve a lényegre:

KB úgy menne a gta5 is, mint ahogy a gta4 ment?

Mert ha igen, akkor nem kérdéses, hogy bőven élvezhető lenne a játék.

2015. ápr. 22. 13:15
 15/23 anonim ***** válasza:
Erre akkoris pénzkidobás 14 ezerért megvenni,ha elfut rajta.
2015. ápr. 22. 13:19
 16/23 anonim ***** válasza:

13:

Egyrészt a HD 4600 jóval erősebb mint a HD 4000 vagy a GT 610M.

A hivatalos minimális gépigénye nem ugyanaz a kettőnek, valószínűleg nem véletlenül. Amin elindul a GTA IV, azon nyilván elindul az V is, de nem ugyanúgy, mert nyilván nem ugyanarra a szintre lett optimalizálva, és hiába ugyanaz a motor, a grafikája is részletesebb.

2015. ápr. 22. 13:45
 17/23 anonim ***** válasza:

A game-debate kalkuláció alapján abszolút nem fog futni, rendkívül messze van a vga a minimum követelménytől a skálán.

[link]

A gpu alig a 28%-át hozza az elvárt minimumnak.

Az integrált ugyanilyen teljesítményre képes...

2015. ápr. 22. 13:52
 18/23 anonim ***** válasza:

Hozzáteszem még, én integrált Kaveri R5-el játszottam végig a GTA IV-et, lowon, fullHD felbontással jól játszható volt, de nem számítok arra, hogy ilyen jól menne az V is, ezért nem adok ki érte 14 ezret, viszont ha majd töredékéért megkapom, függetlenül attól, hogy addig lesz-e új gépem, pár ezer Ft esetén már megpróbálom, ha szaggat is, de ennyiért nem.

Neked ehhez az R5-höz képest gyengébb a VGA-d, de az én a8-7100-amhoz képest jóval erősebb a CPU-d. Nem tudom, melyikünknek menne jobban, mert nálam a CPU, nálad a GPU lenne a szűk keresztmetszet.

"Egy 6-8 éves régi laptopja van, amiben nincsen semmilyen GPU. "

Akkor hogyan használja a gépet? :-)

2015. ápr. 22. 13:58
 19/23 anonim ***** válasza:
Egy A8 CPU része sose fog szűk keresztmetszetet adni,ha az IGP-vel játszunk.
2015. ápr. 22. 14:04
 20/23 anonim ***** válasza:

Utolsó 2-nek: a8-6500 és r9 270x mellett nekem 1680-ban fut kb 20-26 fps között, minimum és medium közötti custom grafikán, legmagasabb árnyékbeállítással és 70%-ra felhúzott látótávval.

(sőt, őrült vagyok, mert az egészet felpakoltam egy ssd-re - utálok töltésidő miatt várni) :)

2015. ápr. 22. 14:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!