Ezen a gépen futna a GTA 5?
Gondolkozok rajta, hogy megveszem, de nem tudom, hogy pénzkidobás lenne-e (ha esetleg nem megy).
A laptopom:
- Intel Core i7 3610QM
- 8 gb DDR3 ram
- NVIDIA GeForce GT 610M 2048 MB
- (és mellette integrált Intel HD Graphics 4000)
Tudom, hogy elvileg talán kevés neki, de a GTA4-et is simán viszi gond nélkül. (max felbontáson is majdnem még játszható, de akkor már szaggat).
A GTA5-öt vajon elvinné minimum grafikán 24fps-el legalább?
Vagy mennyivel durvább a gyakorlatban a GTA5 low grafikában (nem csak a számokat nézve), mint a gta4?
Igen, a GTA4-et futtatva is a processzor és a RAM 30-40% körül pöszörög, míg szerencsétlen VGA 99%-on erőlködik.
De low-on egyetlen szaggatás nélkül fut, ha mindent max-ra veszek, csak akkor vannak durva beszaggatások főleg vezetésnél.
Szerinted a GTA5-öt minimumon elbírná játszható minőségben (legalább 24 fps-el)?
Azaz: mennyivel durvább a minimum grafika gta5-ben, mint a 4-ben volt?
Egyébként ebből lehet kiindulni:
Hát, ez alapján nem nagyon nézem ki azt, hogy neked meglegyen a 24 fps, tekintve, hogy egy 4700MQ-val és HD4600-al 33 ment abszolút minimumon. Abból kiindulva, hogy ezzel szemben a legalacsonyabb eredményt elérő gép jóval gyengébb, és 7,5 fps-t produkált, én 15-öt tippelnék a gépednél, de ez az átlag, a minimum 10 alatt lesz, én nem venném meg a helyedben.
Mondjuk HD 4000-re van itt egy darab eredmény:
Asus N56VM
Intel Core i7 3720QM 2.6GHz
HD Graphics 4000
8 GB RAM
És 26,8 volt neki az átlag fps, 8-as minimummal.
Akkor az hogy lehet, hogy egy ismerősömnek ezen a gépen ment a játék (igaz szaggatva (~5-10fps), de ment...):
2 magos cpu
4giga ram
gpu NÉLKÜL
Ez hogy lehet?
Igen, ezért nem értem, hogy 5 emberből 6 különböző dolgot állít, teljes meggyőződéssel.... :/
A GTA4-re is azt mondták, hogy erőmű kell neki, és low-on 100%-os akadás mentesen fut, és medium-on is teljesen elfogadható...
Ez valóban így menne az integrált vga-n?
https://www.youtube.com/watch?v=ORouaCPn-Hk
Lehet, hogy akkor nem is a dedikált 2GB-os nVidia kártya a jobb?
7:
5-ös vagyok, és 1-est, 3-ast is én írtam. Egy teszt alapján nem vonnék le messzemenő következtetést, ráadásul az ott szereplő CPU IGP-je ugyan szintén HD 4000, de egy picit erősebb (azt meg az elején tisztáztam, hogy a dedikált VGA-d gyengébb az IGP-dnél is).
Másrészt a 8, mint minimum fps, eléggé élvezhetetlenné fogja tenni.
8:
Nem az a kérdés, hogy fut-e neki, mert persze, hogy fut, csak az a kérdés hogyan, valószínűleg legkisebb beállításokkal is élvezhetetlenül.
Az a videó nem túl meggyőző, eleve valami buherálással érte el, hogy látszólag játszható lenne, én azért megnézném durvább helyzetekben, esőben is, mennyire szaggat akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!