Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ezen a gépen futna a GTA 5?

Ezen a gépen futna a GTA 5?

Figyelt kérdés

Gondolkozok rajta, hogy megveszem, de nem tudom, hogy pénzkidobás lenne-e (ha esetleg nem megy).

A laptopom:

- Intel Core i7 3610QM

- 8 gb DDR3 ram

- NVIDIA GeForce GT 610M 2048 MB

- (és mellette integrált Intel HD Graphics 4000)

Tudom, hogy elvileg talán kevés neki, de a GTA4-et is simán viszi gond nélkül. (max felbontáson is majdnem még játszható, de akkor már szaggat).

A GTA5-öt vajon elvinné minimum grafikán 24fps-el legalább?

Vagy mennyivel durvább a gyakorlatban a GTA5 low grafikában (nem csak a számokat nézve), mint a gta4?

2015. ápr. 22. 12:04
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, a videokártya itt a szűk keresztmetszet, minden más bőven elég lenne. Egyébként azt a mérnököt le kellett volna lőni, aki beletervezte ezt a videokártyát ebbe a laptopba, mert nem erősebb az integráltnál, bár inkább a marketingesek lehetnek érte a felelősök, mert az, hogy dedikált VGA, meg hogy Geforce, jól hangzik, csak éppen sikerült egy felesleges ballasztot beletenniük ezzel.
2015. ápr. 22. 12:11
 2/23 A kérdező kommentje:

Igen, a GTA4-et futtatva is a processzor és a RAM 30-40% körül pöszörög, míg szerencsétlen VGA 99%-on erőlködik.

De low-on egyetlen szaggatás nélkül fut, ha mindent max-ra veszek, csak akkor vannak durva beszaggatások főleg vezetésnél.

Szerinted a GTA5-öt minimumon elbírná játszható minőségben (legalább 24 fps-el)?

Azaz: mennyivel durvább a minimum grafika gta5-ben, mint a 4-ben volt?

2015. ápr. 22. 12:16
 3/23 anonim ***** válasza:

Egyébként ebből lehet kiindulni:

[link]

Hát, ez alapján nem nagyon nézem ki azt, hogy neked meglegyen a 24 fps, tekintve, hogy egy 4700MQ-val és HD4600-al 33 ment abszolút minimumon. Abból kiindulva, hogy ezzel szemben a legalacsonyabb eredményt elérő gép jóval gyengébb, és 7,5 fps-t produkált, én 15-öt tippelnék a gépednél, de ez az átlag, a minimum 10 alatt lesz, én nem venném meg a helyedben.

2015. ápr. 22. 12:18
 4/23 anonim ***** válasza:
Nem fog menni ezen a gépen.
2015. ápr. 22. 12:22
 5/23 anonim ***** válasza:

Mondjuk HD 4000-re van itt egy darab eredmény:

[link]

Asus N56VM

Intel Core i7 3720QM 2.6GHz

HD Graphics 4000

8 GB RAM

És 26,8 volt neki az átlag fps, 8-as minimummal.

2015. ápr. 22. 12:27
 6/23 A kérdező kommentje:

Akkor az hogy lehet, hogy egy ismerősömnek ezen a gépen ment a játék (igaz szaggatva (~5-10fps), de ment...):

2 magos cpu

4giga ram

gpu NÉLKÜL

Ez hogy lehet?

2015. ápr. 22. 12:28
 7/23 A kérdező kommentje:

Igen, ezért nem értem, hogy 5 emberből 6 különböző dolgot állít, teljes meggyőződéssel.... :/

A GTA4-re is azt mondták, hogy erőmű kell neki, és low-on 100%-os akadás mentesen fut, és medium-on is teljesen elfogadható...

2015. ápr. 22. 12:31
 8/23 anonim ***** válasza:
Ha a GTA4 fut, akkor az 5 is fog.
2015. ápr. 22. 12:37
 9/23 A kérdező kommentje:

Ez valóban így menne az integrált vga-n?

https://www.youtube.com/watch?v=ORouaCPn-Hk

Lehet, hogy akkor nem is a dedikált 2GB-os nVidia kártya a jobb?

2015. ápr. 22. 12:37
 10/23 anonim ***** válasza:

7:

5-ös vagyok, és 1-est, 3-ast is én írtam. Egy teszt alapján nem vonnék le messzemenő következtetést, ráadásul az ott szereplő CPU IGP-je ugyan szintén HD 4000, de egy picit erősebb (azt meg az elején tisztáztam, hogy a dedikált VGA-d gyengébb az IGP-dnél is).

Másrészt a 8, mint minimum fps, eléggé élvezhetetlenné fogja tenni.

8:

Nem az a kérdés, hogy fut-e neki, mert persze, hogy fut, csak az a kérdés hogyan, valószínűleg legkisebb beállításokkal is élvezhetetlenül.

Az a videó nem túl meggyőző, eleve valami buherálással érte el, hogy látszólag játszható lenne, én azért megnézném durvább helyzetekben, esőben is, mennyire szaggat akkor.

2015. ápr. 22. 12:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!