2007-8-ban milyen paraméterekkel rendelkezett egy átlagos, belépő szintű laptop?
4:3-as képernyő, 13" (14")-os
1,5 Ghz-es egymagos proci
256 Mb (néha 512 Mb) RAM
80-120 Gb merevlemez
alaplapi intel VGA
DVD író
2-3 USB 2.0
PCMCIA csatoló
LAN
Akkor utólag köszönöm, azért nem köszöntem meg először, mert vártam volna még más válaszokat is, utána elfelejtettem :)
De szerintem volt azokban több ram is, 1 giga körül szerintem, akkor már Vistával jöttek ezek a gépek bőven.
Magyarországon a Vista 2007-től kezdett terjedni, de nem elterjedni. Nagyon kevés gépre tettek Vistát, mert abban az időben az XP még javában a legjobb volt, és ezt a felhasználók is érezték.
A Vistával megvett gépekre is nagyon hamar gyalut követően XP került.
Belépő szintű laptopot kérdeztél, ezért azt mondtam, nem a középkategóriát. Nagyon szűken mérték ebben az időben a CPU sebességet, pláne a processzor magokat, és a RAM méreteket is.
Bővebben mérték a melegedést, és a mai szemmel nagyon lassú dolgokat.
Egyedül az ár nem változott. Egy alap laptop akkor is, ma is 100 és 140 ezer között volt.
Ok, köszi.
De az is milyen érdekes, hogy ezek a gépek milyen gyorsan eltűntek, mert még mindig árulják a jófogáson és a vaterán ezeket a 7-8 éves ős Thinkpad-eket, Latitudeket, de a gyengébb sorozatokból szinte 3 év a legöregebb, ilyen hamar szétmennének?
Egy laptopot 3 évre terveznek.
Ha nagyon vigyáz rá a felhasználó esetleg 4-5 évet kibír. Utána vagy véglegesen tönkre megy, vagy annyira elavul, hogy nem érdemes használni, mert bosszantóvá válik.
Ez adódik a melegedő belsejéből, a kisebbre tervezett alkatrészekből, a mobilitásból és a fejleszthetetlenségből (bővítés hiányából).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!