Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » SOS bios jelszó törlése/megsze...

SOS bios jelszó törlése/megszerzése? Fontos

Figyelt kérdés

Van egy régi RM T12er laptopom amin régen lejelszavaztam a biost. Utánna vettem magamnak egy ASUS laptopot amit persze miért is ne, szervizbe kelett küldenem. azt mondták két hétig lesz ott. Addig bekapcsoltam a régi laptopot (RM T12er) és nézem : ez elfelejtette a dátumot meg az időt. Kéri hogy állítsam be : beállítás : ENTER PASSWORD :

itt háromszor el kell rontanom, utánna meg f2-őt nyomni hogy elinduljon a gép. utánna be kell állítani az időt stb... ekkor a vírusírtó rinyál rajta hogy nem friss az adatbázisa, mert előre állítom a dátumot és azt érzékeli hogy 2500 nappal később van.

Egyetemre járok és oda elengedhetetlen a laptop. 2 elem van benne egy csatlakozós, egy meg gombbelem. mind a 2-őt kiszedtem belőle 2 (!!!!!) órára és semmi. American Megatrends (AMI) Bios van rajta. A gyártójábal nem tudom felvenni a kapcsolatot mert email-re nem válszolnak, és azért nem szeretnék Angliába telefonálgatni... Ha frissítem a BIOS-t az kiszedi a jelszót? vagy mit csináljak? Jumper nincs rajta :(

Köszi ha válaszoltok.

2015. ápr. 19. 09:07
 1/6 anonim ***** válasza:
töröld le a vírus irtót, állítsd be a dátumot és rakd vissza vírus irtót, vagy ha eléred a boot menut bios nélkül akkor rakd újra a a windowst...
2015. ápr. 19. 09:21
 2/6 A kérdező kommentje:
Leszedtem a vírusírtót, beállítottam a dátumot, visszaraktam a vírusírót, és addig jó volt jó, kért újraindítást, és azután megint 2007 volt a gépen, és beállítottamm a dátumot és megint rinyált nekem. A windows hiába telepítem újra, mert a BIOS elfelejtette a dátumot és az időt. A BIOS-ba kéne belépnem vagy törölnöm a jelszót hogy beállítsam a dátumott és tudjam használni normálisan a gépet. Köszi a gyors választ egyébként
2015. ápr. 19. 09:27
 3/6 anonim ***** válasza:

Töltsd le a Hiren's boot-ot, írd ki cd-re és arról bootolj be! Van benne bios jelszó törlés funkció.

[link]

2015. ápr. 19. 09:29
 4/6 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam az ÖSSZES BIOS funkciót de semmi. még mindig jelszót kér....
2015. ápr. 19. 09:38
 5/6 anonim ***** válasza:
amúgy hány napja nem volt használva a laptop lehet lemerült a gomb elem és azért felejti el a dátumot
2015. ápr. 19. 09:45
 6/6 A kérdező kommentje:
17 napja nem kapcsoltam be, mert akkor vettem egy úat magamnak, de az 16 nap alatt tönkrement és 2 hétig szervizben lesz. Nekem meg ugye kéne a laptop.
2015. ápr. 19. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!