Windows 7 jelszó megszerzése?
Nem elég csak letörölni a jelszót? Erre elég sok eszköz van, ami pillanatok alatt eltávolítja a jelszót.
De ha neked mindenképp a jelszó kell akkor szerezd meg a gép SAM fájlját, ebben tárolja a jelszavakat. (C:\Windows\System32\config mappában van). Erre használj egy másik oprendszert, pl egy usb-ről bootolható linuxot. A SAM fájlban lévő jelszavakat pedig egy másik gépen meg lehet fejteni egy megfelelő programmal, pl L0phtCrack. Ez akár brute force módszerrel is tud próbálkozni, amihez nem árt egy erős processzor.
Szerintem a legtöbb linux futtatható pendrive-ról is, pl egy sima ubuntu megteszi. A pendrive-ról bootolható linux elkészítéséhez a LiLi USB Creator nevű programot ajánlom, pofonegyszerű a használata.
Ha 2008-as, akkor kellene támogatnia, lehet, hogy külön engedélyezni kell valahol. Ha megadod az alaplap típusát, akkor megnézem.
Amit a LiLi usb creatorral csinálsz bootolható pendrive, az nem tudom pontosan hogyan működik. Vagy úgy mint egy livecd, vagy mint egy rendesen telepített rendszer.
A livecd olyan, hogy minden indításnál egy friss rendszert kapsz, mivel a cd tartalmát nem tudja múdosítani a rendszer, a géped merevlemezét meg nem piszkálja, hiszen ez a lényege. Ez tartós használatra nem, csak kipróbálásra alkalmas (na meg a windows javítgatására :D). Ha sikerül úgy megcsinálni, mint egy rendes rendszert, akkor igen, olyan lesz mint egy teljes értékű rendszer, csak éppen a pendrive-odon lesz. Egyik esetben sem piszkál bele a vincsesztered tartalmába.
Mindét esetben hozzáférsz a merevlemezed tartalmához, és módosítani is tudod azt, de oda szerintem nem tudsz linuxos programokat telepíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!