Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Legjobb jelszó?

Legjobb jelszó?

Figyelt kérdés

Melyek a legbiztonságosabb, de legkönnyebben megjegyezhető jelszavak? Nem az értelmetlen karakterhalmazra, hanem valami szövegrövidítése gondolok.

Mondjuk: Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmátAlvás

Ebből lesz: Kmva,uaaAlvas

És mondjuk a "v" karakter átírva "#" -re: Km#a,uaaAl#as

Szóval az a kérdésem, ez mennyire megbízható módszer? :D Gondolom a profibb brute-force programokban már benne vannak az ilyen közmondások-szólások rövidítése, és egy karakter megfeleltetése egy másiknak.

2012. máj. 19. 14:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Téves elgondolás, hogy átlag embernek bármiféle jelszavát is brute force-olni akarná bárki is. Persze ettől még nem árt erős jelszót használni, de felesleges a paranoia. Egy "ZsiráfVese87!!" bőven elég, és mellesleg szabálytalanabb is, mint amit fent felvázoltál.
2012. máj. 19. 14:29
 2/14 anonim ***** válasza:
Ez egy teljesen jó módszer. Nem hiszem, hogy a közmondások rövidítése ilyen módon, bent lenne bármelyik szótárban, amivel a bruteforce progik dolgoznának. Ezt nyugodtan használhatod. Az enyém is ilyen...
2012. máj. 19. 14:29
 3/14 anonim ***** válasza:

"Az enyém is ilyen..."

A gond akkor van, ha egy ilyen jelszavad van. Mármint összesen csak egy. Mindenhez.

A módszer jó (talán még túl bonyolult is, de az nem baj), de mindenhova tessék más jelszót használni.

2012. máj. 19. 14:36
 4/14 anonim ***** válasza:
Nem csak egy közmondást ismerek :)))
2012. máj. 19. 15:03
 5/14 anonim ***** válasza:

A legkomolyabb jelszó, amit feltörtem, a harmincketeveslettemenmeglepetesekoltemeny582 volt. Mondjuk nem bruteforce-al lett meg. Az néhány millió évbe benne lett volna. A legrosszabbak az angol könyvtári szavak és a csak számoka tartalmazók, különösen a lehetséges születési idők 8 számjegy, 19xx 20xx kezdetűek buknak el leghamarabb. Szerintem a fenti jelszó az pont annyira megjegyezhetetlen, mint egy véletlenszerűen generált jelszó. Legalábbis, én biztos elfelejteném és utána izé hogy is van gondolkodni kéne a beírásán, meg biztos állandóan elgépelném. Plusz a kettőskereszttel lennék mindig bajba, hogy most akkor melyik bill kiosztással vagyok, most tényleg azt írtam, vagy mást. Szóval erősnek erős, de nem túl praktikus. Én javasolnám inkább speciális karakternek a pontot, ami angol és magyar billel is ugyanott van, vagy a csillagot, a numerikuson, mert az is mindig használható (és nem érzékeny a numlockra sem).

Itt tudod csekkolni, hogy kb mennyi idő lenne a brute force

[link]

Egy komolyabb video kártyával kb 50000 próbálkozás/mp elérhető. Ha csak prociból dolgozik, akkor olyan 2-3000. De a cloud computerek korában már megfizethető áron lehet egy nagyságrenddel nagyobb teljesítményű cloudot is bérelni. A felett pedig már csak pénz kérdése.

Én azt javaslom, kisbetű nagybetű, szám és valami egyszerű írásjel. Kb 10 karakter, már elég jó védelem bruteforce ellen, de általában nem brute force-al szokott a jelszó kikerülni illetéktelen kezekbe.

2012. máj. 19. 15:26
 6/14 anonim ***** válasza:

"harmincketeveslettemenmeglepetesekoltemeny582"

Az ilyen jelszót csak kilesni lehet, feltörni nem. Pláne nem szótáras módszerrel...

2012. máj. 19. 15:48
 7/14 anonim ***** válasza:
Ő is erre gondolt valószínűleg, csak úgy nem hangzik olyan menően.
2012. máj. 19. 15:50
 8/14 anonim ***** válasza:
Egyik se nyert.
2012. máj. 19. 15:51
 9/14 anonim ***** válasza:
Ha a nagynéni mondta meg, az is annak számít. Ha tudtad, hogy az illetőnek József Attila a kedvence, az is annak számít. A feltörés csak akkor feltörés, ha mindenféle előzetes információk nélkül, matematikai módszerekkel találod meg a helyes megoldást. Ez pedig jelen esetben elég valószínűtlen.
2012. máj. 19. 15:55
 10/14 anonim ***** válasza:
Hát másodlagos, de egy cisco hálózati eszköz volt, még csak az sem tudom hol van fizikailag, ki használja. A módszer kvázi recovery. Sok érdemem nincs benne, csak a megfelelő módon kell használni a megfelelő programokat, de ezt általában a legtöbben így csinálják.
2012. máj. 19. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!