Milyen program akaszthatja meg ezt a gépet?
Összeválogattam egy gépet és kíváncsi volnék egy hozzáértő véleményére is.
Esetleg van valami olyan alkatrész aminél jobbat lehetne kapni hasonló áron?
Mi az a mire túl sokat szántam és mi az amire túl keveset?
Milyen játék vagy program akadozna ezen a gépen?(Gondolok itt arra, hogy pl. ez a gép már nem elég az XY futtatására.)
A GÉP: [link]
Köszönöm a tanácsot.
Csak azt nem értem, hogy miért volna jobb egy 3.5Ghz-es intel mint egy 4Ghz-es amd.
A ghz szám nem döntő értékű, csak képzeld el:
Egy 3 gigaherzes 2003-as Pentium 4 ugyanolyan gyors, mint egy mai, 4. generációs Intel Pentium két magos 3 ghz-s 1 magja? Hát persze hogy nem.
Hiába fut magas herz számon, ha azon kívül minden lassú benne. Az AMD-nek gyenge magjai vannak, gyenge szálai, viszont sok van belőlük. Az Intelnek átlagban kevesebb magja van, kevesebb szállal rendelkezik (ebből is van 8 szálas, de az 70k fölött), viszont 1 adott magja jóval izmosabb, mint az AMD-nél.
Ha a játék vagy alkalmazás nem használ többet 2-4 szálnál (ugyanis a programok nem magokat, hanem szálakat használnak), akkor az a processzor kap jobb eredményt, amelyiknek 1 adott magja erősebb.
Példa: Egy 32 ezer forintos 2 magos!!! I3 (Hyperthreadinggel, azaz a 2 magot négy szálra osztja) az ellen a proci ellen, amit venni szeretnél:
https://www.youtube.com/watch?v=gNt_KS0UUhI
A két processzor között van árkülönbség (az AMD kb 10k-val drágább), és statisztikailag az I3 jobb eredményeket kap. És mindez azért, mert a játékok nem használnak ki annyi magot, mint amennyi az AMD-ben van. A maradék csak malmozik. Elképzelhető hogy a jövőben javulni fog ezen AMD processzorok teljesítménye játékok terén, de jelenleg egy alulértékelt I3 is jobban teljesít átlagban.
Nézd végig a videót.
13-as vagyok:
Kicsit elírtam, nem arról van szó hogy az i3-as sokkal jobban teljesít, hanem hogy javarészt ugyanúgy, és többször nyer, mint az AMD. Bár ez látszik is a videóban.
Köszönöm a választ.
És sajnálom ha butaságot mondtam.
Esetleg tudnál ajánlani egy jobb választást hasonló árkategóriában?
Abban esetleg még tudnál segíteni, hogy nem -e baj ha amd videókártyát használok egy intel processzor mellett (már hallottam pár helyen, hogy nem szerencsés keverni a kettőt)?
Én ebben az árkategóriában 1150-es foglalatra i5 4460-as CPU-t vennék. Ez drágább kicsit, viszont semmi szükség nincs drága vízhűtésre, és méregdrága alaplap sem kell.
Nyugodtan tehetsz AMD kártyát Intel procihoz, és Nvidia kártyát AMD processzorhoz is, semmi baj nem lesz belőle. :)
Köszönöm a segítséget.
Mivel egy olyan gépet szeretnék összerakni, ami még pár év múlva is a jobbak közé fog tartozni, úgy gondoltam inkább rászánok egy nagyobb összeget a processzorra (intel i7 5820K). Viszont szeretnék akkor másból kicsit olcsóbb alkatrészeket venni.
Szóval valaki tudna segíteni abban, hogy melyik alkatrész nincs kihasználva és volna kicserelhető egy olcsóbbra?
Esetleg valaki tudna ajánlani hozzá egy alaplapot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!