Az angol kiosztású billentyűzetet nehéz meg szokni, magyar után?
Ez azon múlik, hogy vakon gépelsz, vagy egyesével keresgeted a billentyűket.
Nekem dán billentyűzetem van, a kiosztása megegyezik a magyarral, csak egy pár helyen van más betű van ráírva. De attól még a magyar karaktereket írja be, ha magyarra van állítva a gépen a billentyűzet nyelve, úgyhogy engem egyáltalán nem zavar gépelésben. Ritkán használt speciális karakterek esetén viszont zavaró lehet néha, de azt ki lehet bírni. Egyébként meg 3000Ft-ért lehet rájuk venni minőségi matricát.
Én is vakon gépelek, kifejezetten gyorsan, az ujjaim automatikusan rá vannak állva a billentyűkre.
Viszont ha nem emlékszel a billentyűk elhelyezkedésére fejből, nehéz lesz megszokni a kikeresgetést az angol billentyűzeten. Ahogy előttem írták, ha a gépen a billentyűzetkiosztás magyarra van állítva, ugyanott lesznek a billentyűk. Egyes esetekben az Í betű eltérő helyen lehet a magyar billentyűzetekhez képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!