Driver vagy mechanikai hiba lehet?
Láttam, hogy tettek már fel hasonló kérdést, de az mind asztali gépekre vonatkozott. Van egy Lenovo G580 (20150) laptopom lassan két éve. Úgy egy hónapja kezdett el villogni a képernyő, majd most pár napja villogás után el is sötétült. A gép megy tovább, egyszerűen a világítás "kapcsol ki". Ha lámpával megvilágítom a gépet, akkor "látok mindent". Az Intel Graphics Driver frissítését nem engedi telepíteni, de a Chipsettel is voltak problémái már előtte...méghozzá ez: [link]
Szóval, mivel megy a gép, lámpával látom a képernyőt, de villog és el is sötétül, majd egyszer csak visszajön, nem tudom mi lehet a baja. Intel miatt driver problémái lehetnek vagy a monitorban ment tönkre valami és szervizbe kéne adnom?
Köszi előre is!
Ezt nem engedi telepíteni: [link]
Így látom a képernyőt: [link]
A kijelző mozgatása nincs hatással a háttérvilágításra?
Live oprendszerrel is elmegy a kép?
Inkább hardveres lehet a gond (kábel megtört, vagy inverter hibásodott meg)
Megpróbálhatod mondjuk valamelyik Linux-ot Live módban. (DVD-ről/pendrive-ról indítva - telepítés nélkül)
Ha ott nem jön elő pár napig(?) a probléma, akkor lehet driver-re is gyanakodni.
18:00-as: Megoldás?
CspCsj: Ha más op.rendszerrel indítanám a gépet, akkor az hogy szűri ki a hibát? Mert ha a monitorral vagy gond, akkor ugyanúgy elmegy a kép, nem? De ha driver a hibás, akkor is ugyanez állna fenn, nem? Vagy miben segítene a Linux Live?
Pontosan ebben. A Linux Live független mindentől, így ha azzal jó, akkor driveres gond, ha azzal is elmegy a kép, akkor pedig hardveres. Ha garanciális, nincs vele gond, de ha már mégis lejárt, akkor függően attól, hogy tudnak-e alkatrészt szerezni hozzá (valószínűleg egész panelt akarják majd cseréltetni veled) ez elmehet 20-30e forintig is. Vagy van a barkács megoldás, mikor kideríted, hogy milyen inverter van benne, keresel valami hozzáértő embert és ő alkatrész árért + valamennyiért cserébe megcsinálja neked.
Nekem régi monitorom csinálta ezt, csak egész felületén, egyik helyen azt mondták, hogy ez javíthatatlan már, másik helyen 15-ért akarták javíttatni, végül eladtam hibásan, srác 3e forintból megoldotta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!