Milyen merevlemezt ajánlanátok erre a célra?
Figyelt kérdés
Egy raspberry pi model 2 jelenleg a 'számítógépem'. A merevlemez funkciója az lenne, hogy el tudjak érni róla adatokat. Nagy fileok (filmek) kivételével minden fent lenne emellett felhőn, (de onnan le kéne töltögetni mindent ha használni akarnám a 32gigás sd-kártyára ami amúgy sem örökéletű és róla fut az oprendszer), a filmek meg nem nagy gáz ha elvesznek. Lehet külső, belső, (ha külső akkor valamilyen sata), 1,8-3.5, nem kell hogy gyors legyen, örülnék neki ha nem lenne hangos, sokat futna egy nap (akár 12óra) de a legfontosabb, hogy olcsó legyen. Olvastam egy keveset és a wd red a 7/24 miatt megtetszett, de nem occó. Az irományokból őszintén szólva az jött le hogy bármelyik márkánál nyúlhatok rosszba. Ti hova nyúlnátok?2015. ápr. 12. 19:49
1/8 anonim válasza:
Gyakorlatilag ha rákeresel itt, hogy "merevlemez" (vagy csak rákattintasz az általad begépelt, azonos cimkére), minden információt megkapsz, mert bárhova is keresnek "csak egy vinyót, ami jó", ugyanazt keresik, amit te.
2/8 Gábor_79 válasza:
A WD lila (Purple) is olyan, ami 24/7-re fel van készítve a PR szöveg szerint és valamivel olcsóbb mint a Red. Nekem is van 2 és halk is, nem parkol, mert nincs benne Power Management (ami nem feltétlen előnyös minden helyzetben) és 5900 RPM-el forog, de gyorsnak érződik.
3/8 A kérdező kommentje:
problémamegoldásokról és kompatibilitásbeli problémákról, vagy különbségtételekről van szó a cikkekben. amit leírtam egyáltalán nem átlagos kérdés szerintem, mivel hosszútávú működésre jó pl a red, de 1 nem olcsó 2 nem használom ki a sebességét 3 1tb minimum. más, ehhez hasonlót nem találtam ezért tettem fel a kérdést, vajon más mit ajánlana.
2015. ápr. 12. 20:48
4/8 A kérdező kommentje:
Purple tényleg jól hangzik. Mióta használod őket? 3 év garancia végül is kedvező, 17 ezer forint. Esetleg használt red 1tb 15 ezerért kockáztatás lenne?
2015. ápr. 12. 20:57
5/8 Gábor_79 válasza:
Sajnos csak 4 és fél hónapja és 12 nap különbséggel rendeltem a másikat. Másfél ezerrel több csak az új Purple 1 TB a használt Redhez képest, amit nem ajánlanék, mert annak nem makulátlan a meghibásodási aránya [link] A liláról pl ilyet nem hallottam, persze nem is olyan elterjedt. A használt mindig kockázatos; lemezeknél inkább. Újonnan van gari persze.
6/8 A kérdező kommentje:
Lehet hogy rászánom magam egy lilára, mert rendszeresen előfordul, hogy pár napig nem pihen a rendszer, és amit felhőbe mentek az is a hdd-ről menne így nem lenne vicces ha pont akkor fosna be amikor feltöltöm.
Köszi a választ, segített! Remélem nem nyúlok mellé :)
2015. ápr. 12. 21:29
7/8 Gábor_79 válasza:
Én meg remélem, hogy nem lesz baja így, hogy én mondtam. Nálam megbízhatóan működik, hétvégenként 72 órákat megy folyamatosan. Össz. 1362 üzemóra stabil tápellátással.
8/8 A kérdező kommentje:
raspberry-re lehet hd sentinelt felrakni, azzal meg lehet előzni szerintem a bajokat, derült égből remélem nem csap le a villám, de a jelenlegi hdd-re 0 napot és 0%-ot, csomó hibás szektorral, szóval még ezt is le kéne mentenem gyorsan így végülis kellhet az 1tb is.
2015. ápr. 12. 22:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!