Egy FSP HYPER 600 elbírja ezt a konfigot? Processzor:AMD Fx 8320 4500-4700MHz VGA:R9 280x 8Gb-ram
"a 8 modul az 4 mag tehát valóságban nem 8 magos az amd"
azért ez nem teljesen így van. az ténylegesen 8 mag, az OS is annyinak látja, igaz, a chipen belül vannak olyan erőforrások amin 2-2 mag (amik egy modulba tartoznak) osztoznak.
játékban annyival jobb az i5, hogy mivel nem modulos a felépítése, így kicsit stabilabb a működése, tehát az FPS érték is stabilabban fog álni, haveromnál a 8320-al össze vissza ugrál az FPS BF3-ba, nálam az i5-ön meg igaz itt is ugrál, de nem olyan mértékben, max 10, nagyon dúrva esetben 20 FPS-t ugrik, de haveromnál ez olyan 50-70 FPS körül is szokott lenni.
Egy i5 4460+B85-ös alaplap ~69K-be áll meg, de én azt mopndom, hogy érdemes gyűjteni, szerintem hagyd most a gépet úgy ahogy van (mellesleg milyen a mostani alaplap?) amíg működik működik, nem kell tuningolni meg egyéb, gyűjtögesd a pénzed, és amint lesz rá alkalmad i5 4460+B85-ös lap.
De használtban lehet, hogy olyan 55-60K körül lenne a vége az Intelnek.
Csak a számolás kedvéért:
[link] ez 39K
[link] innét Pl: a B85M-E33 is már megfelelő 13500 forint, tehát ezzel is csak annyit pénz áldoztál fel gépre, mintha csak egy i5 4460-at vettél volna újonnan.
Intel alá nem kell drága alaplap, vígan el lenne akár egy 10K alatti lappal is, csak hát azért olyat nem találsz, mert anyag költség meg egyéb dolog, az AMD FX-ek alá azért kell a drága alaplap, mert jó áramellátás kell a procinak, és a throttingot is el akarjuk kerülni, ha már 4+GHz-es is mehet a proci, akkor ne legyen már olyan, hogy leesik 3GHz alá és feljebb nem is megy.
De ha most jól értem, akkor az FX nincs is benne a gépben?
Bár hülye vagyok, ez a lap egyetlen FX-et se támogat, akkor hogy is rakhattad volna bele.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!