Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » X4 860k procit kinek meddig...

X4 860k procit kinek meddig sikerült húzni stabilan?

Figyelt kérdés

Milyen lapban, milyen beállításon, milyen hűtővel?

Ha húzva van, akkor is marad egy sima és egy turbó órajele a procinak?

Memóriát elvileg 1866-ig kezeli, ha húzzuk, ez is nő vagy ezt külön kell? Ezt meddig lehet?

2015. ápr. 11. 09:32
 1/6 donfetibo ***** válasza:

Nézd meg ezt a linket, benne van a válasz a kérdésedre:

[link]

2015. ápr. 11. 10:23
 2/6 A kérdező kommentje:
Inkább gyakorlati tapasztalat érdekel. Illetve itt 2133as mem vezérlőt írnak, amd oldalán 1866 van.
2015. ápr. 11. 10:43
 3/6 anonim ***** válasza:
Én úgy olvasgattam, hogy nagyjából 10-15% az, ami stabil az AMD ezen procijai terén. Azaz 4-4,2 körül tetőzik különösebb szakértelem nélkül. Volt aki 4,5-öt is kihozott belőle, de ehhez már oda kell figyelni és nem árt, ha a géped alkatrészei is támogatják ezt a brutális tuningot.
2015. ápr. 13. 13:43
 4/6 anonim ***** válasza:
A memóriavezérlővel ne foglalkozz, a memória késleltetésének csökkentése a dolguk. Mivel játékok alatt a késleltetésnek nincs szerepe, ezért inkább a memóriaigényes alkalmazásoknál lenne szerepe (pl. programozás, renderelés), de arra meg nem egy 4 magos athlont használnál.
2015. ápr. 13. 13:45
 5/6 A kérdező kommentje:
De a proci alap órajele 3.7, turbó órajele 4.0. Tehát azt tuning nélkül tudja.
2015. ápr. 13. 13:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Az 1-es által linkelt cikkből másolok ki egy mondatot:

"Ezzel sikerült stabilizálni a 4,3 GHz-es teljesítményt, de kis munkával a 4,4-4,5 is összejöhet szerencsés választás esetén."

A 4 gigahertz OC a garantált. Mivel K-s, ezt tudod még húzni, de jellemzően a 4,5 a vége. neked a stabil rész volt a kérdésed, az 4,3 körül van maximum. Túl sok tényező befolyásolja ezt, többek között a gyártás is.

Mondhatjuk, hogy a 4,5 már nem stabil. Ezen a fórumon van, aki állítása szerint 4,6-ig húzta és talán még tovább is tudta volna: [link]

De én óva intenélek ettől, hisz mint említettem és a magyar nyelvű cikk is leírta, a stabil szint az max 4,3 környékén leledzik. Ráadásul ide már be kell ruháznod egy, a gyárinál jobb hűtőre.

2015. ápr. 13. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!