Intel Core i5 4460 megéri az árát vagy van ennél jobb ebben az árkategóriában?
Dehogy hagyná ott jobban, inkább kevésbé, ha mind a 4 magot használná valami, hiszen mindkettő 4 magos. Ebben az esetben a 2magos ht-s maradna le jobban a 4 magosokhoz képest.
Amin mosolyogsz, az tényleg vicces, de miattad :)
Nyilvánvaló, hogy az amd azonos teljesítményen olcsóbb. Ezzel érvelni csak ténymegállapítás. Ha az athlont a pentium ellenfelének szánnák, akkor olcsóbb lenne. Ennyi.
Csak hogy az Athlon nem valódi 4 magos hanem csak 2 modulos ahogy az I3 sem 4 magos a ht miatt. Ez az érv azért nem helytálló mert 20k+ ért is van pentium. Mint mondtam úgy sem fogjuk tudni meggyőzni egymást és már minden tesztet belinkeltem amit találtam.
Szóval hanyagolom a továbbiakban ezt a kérdést, remélem találsz esetleg mást akivel vitatkozhatsz. :)
Olvasd el benne van egy rész:
"nagyjából 20-24 ezer forintért (mikor hogy áll az Euró/forint vagy Dollár/forint árfolyam) kapható, ami egy négymagos, teljes értékű processzorért nem sok pénz."
Erről ennyit. Ez 4 magos.
Na akkor mégegyszer a 28. kommentem, mert úgy érzem, hogy elveszett a süllyesztőben :)
Bocsi hogy megint beleszólok kettőtök vitájába, de tegyük hozzá, hogy ha ilyen durván húzni szeretnénk egy 860k-t, akkor kéne alá egy 30 ezer körüli lap, + brutál lég, vagy vízhűtés, ha egyáltalán van akkora szerencsénk, hogy egy jó chipet fogunk ki. Ezen kívül kb. kétszer annyit zabálna a proci mint alapon.
Jelenleg árkategóriájában az i5 a trónon van. Vicces, hogy azt írtad Intel fan vagy és az AMD-t véded, én jobb szeretem az AMD-t, azonban az intel előnye szerintem itt behozhatatlan :)
A Dx12-vel és Vulkan API-val (ha tényleg olyan jó lesz, mint mondják) egy 8350-nek talán lesz esélye felvenni egy szorzózáras i5-tel a versenyt játékok terény, azonban addig még sok víz lefolyik a Dunán, no meg ez a programozókon/játékfejlesztőkön is múlik.
Én is írtam, hogy az csak elméletileg elérhető.
De a 10-15% tuning a turbóhoz képest egy 6-8E forintos hűtővel meg egy 15E lappal megy.
És akkor már csak 10-15% a lemaradás az i5 höz képest, átlagban. Amit linkeltem játék fps eredményeket, nem volt nagyon lemaradva az amd, volt amiben jobb is volt. És 30E-ért hűtővel nem rossz egy 4 magosért.
Egyébként nem "beleszólsz", örülök hogy leírod a véleményed.
Ha a játékok a dx12 meg a vulkan api után a 8 magot vagy szálat is kihasználják majd, akkor az i5 messze lesz az amd-től hátra. Akkor lesz értelme az i7-nek is játékra.
De ha csak 4 szál lesz utána is használva, akkor a 8 mag továbbra is munkára kell majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!