Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Intel Core i5 4460 megéri az...

Intel Core i5 4460 megéri az árát vagy van ennél jobb ebben az árkategóriában?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 10. 21:18
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
22%
És ne felejtsd el, hogy az i5-ben feleslegesen fizetsz ki egy igp-t is.
2015. ápr. 11. 01:14
 22/38 anonim ***** válasza:
56%
Azért egy rendes tesztet elvártam volna ahol leírják, hogy milyen konfigban, milyen felbontáson és milyen beállításokon tesztelnek. Na meg ezek minimum vagy átlag fpsek? Azt meg továbbra is blődségnek tartom, hogy te otthon kiszámolgattad, hogy hány Ghzen éri utol az I5-st, de ezt leírtam korábban is.
2015. ápr. 11. 01:25
 23/38 anonim ***** válasza:
0%

Ne már, gondolom nem volt GPU limit :)

És igen, egy passmark pontszám alapján is meg tudod becsülni, mekkora tuning kell az egyiknek, hogy utolérje a másikat. Ehhez nem kell nagy ész.

Játékok sokkal összetettebbek. Sokmindentől függ.

A 860k kb. az i3-4160al van egy csoportban, mégis van amelyik játékban az egyik húz el, van amelyikben a másik. Sokban kb. egyforma. De ha meghúzom az athlont, akkor veri az i3-at a játékok nagy részében és közel ér az i5 höz is. :D

Te magad írtad, hogy egységnyi pénzért már kevesebb plusszt kapsz. Vagyis ha egy i3 33E, akkor az i5 53E-ért nem nyújt árával arányos többletet. Az athlon meg kb. az i3 szintjén van, nem? És ha húzom? Nem közelíti meg az i5-öt?

Ismerd már be, ne a kifogást keresd :D

De logika:

i5 - IGP = kb. 37E

x4 860k kb. 23E

És ugye az amd mindig olcsóbb volt egységnyi teljesítményben. Mivel még húzható is, így már nem sok marad köztük a teljesítmény különbség.

Egyébként intel párti vagyok. :D

2015. ápr. 11. 01:35
 24/38 anonim ***** válasza:

De mit ismerjek be? Ez butaság, hogy utoléri egy olyan Ghzen amit nem is tud elérni a processzor, de még tuninggal sincs a közelében sem. Természetesen írtam, hogy minél drágábban veszed az alkatrészt annyival kisebb az előrelépés az előző kategóriához, ezt nem tudom mire hoztad fel de 35-40% előnyt nem fogsz lefaragni semmilyen tuninggal. Az athlon inkább a Pentiumokkal versenyez és nem az I3-asokkal, I3-asokkal szemben csak tuning esetén van esélye.

Sajnos ez a teszt sem teljesen pontos mert csak 750k van a tesztben de minimális a különbség a 750k és a 860k között.

[link]

[link]

Egyébként semmilyen párti nem vagyok, a márka hűség csak az elvakult fanatikusoknak való. Ha az AMD lenne jobb azt venném de sajnos nem így van még tuninggal sem pedig mostmár tudom, hogy 5,5Ghzen utolérné az I5-st mert te azt írtad.

2015. ápr. 11. 01:51
 25/38 anonim ***** válasza:
22%

Ezek milyen régi játékok, nem is kell nekik a 4 mag :D

Ha a pentiummal versenyezne, akkor olcsóbb lenne, mint egy pentium :D

Nem 5,5öt hanem 5,2őt írtam :D

Nem kell ironizálni, nézd meg a pontszámokat számolásos tesztekben vagy az fps-eket és te mond meg, mennyivel kéne meghúzni, hogy ugyanott legyen. Ezzel persze nem azt mondom, hogy mindenben megverné, de átlagban nem lenne különbség.

2015. ápr. 11. 01:58
 26/38 anonim ***** válasza:
22%
És azt is odaírtam, hogy annyira nem lehet meghúzni, tehát a 10-15% előnye maradna, játékfüggően.
2015. ápr. 11. 02:00
 27/38 anonim ***** válasza:
0%

Az is hülyeség, amit mindenki ír, hogy a 4460 mindent kihajt. Marhaság. A játék közben is hol gpu hol cpu limit van. Így 100%ban nem hajt ki egy gpu-t sem. Főleg nem 970 szintűt. Így a gyorsabb prociknak mindig lesz előnye, most is. Ha 4670k procit veszel és ráhúzol vagy 25%-ot, azt bizony nagyon is megéreznéd egy gtx970 mellett, egy 4460al összehasonlítva.

Mit gondolsz, miért szokták tesztekben az i7-et is meghúzni? Hogy minél KEVESEBB cpu limit legyen a tesztekben és jobban kijöjjön a GPUk közti különbség.

2015. ápr. 11. 02:05
 28/38 anonim ***** válasza:

Bocsi hogy megint beleszólok kettőtök vitájába, de tegyük hozzá, hogy ha ilyen durván húzni szeretnénk egy 860k-t, akkor kéne alá egy 30 ezer körüli lap, + brutál lég, vagy vízhűtés, ha egyáltalán van akkora szerencsénk, hogy egy jó chipet fogunk ki. Ezen kívül kb. kétszer annyit zabálna a proci mint alapon.

Jelenleg árkategóriájában az i5 a trónon van. Vicces, hogy azt írtad Intel fan vagy és az AMD-t véded, én jobb szeretem az AMD-t, azonban az intel előnye szerintem itt behozhatatlan :)

A Dx12-vel és Vulkan API-val (ha tényleg olyan jó lesz, mint mondják) egy 8350-nek talán lesz esélye felvenni egy szorzózáras i5-tel a versenyt játékok terény, azonban addig még sok víz lefolyik a Dunán, no meg ez a programozókon/játékfejlesztőkön is múlik.

2015. ápr. 11. 02:07
 29/38 anonim ***** válasza:

Azok a játékok amik meg kihasználják a 4 magot normálisan még jobban ott hagyná az I5-s.

"Ha a pentiummal versenyezne, akkor olcsóbb lenne, mint egy pentium :D " Ez is milyen érv? :) Tehát ha a te állításod az igaz és az Athlon az I5-el versenyez, akkor az I5-nek olcsóbbnak kéne lennie mint az Athlonnak? :O

Meg ilyen nincs, hogy mennyivel kéne meghúzni, hogy ugyan ott legyen mert nem képes elérni a processzor már a 4,5Ghz-et sem és oda is fesz emelés kell már na meg valami válogatott darab és egy fullos lap. Ennek csak akkor lenne értelme ha azonos felépítésű processzorokról beszélnénk. Lásd példának az 5Ghz-es Fx-et ami minimális gyorsabb az Fx83** prociktól, és így sincs esélye az I5-tel szemben sem.

Na de késő van és meguntam a meddő vitát, úgy sem tudlak meggyőzni az igazamról és te se engem a tiédről.

2015. ápr. 11. 02:13
 30/38 anonim ***** válasza:
0%

Nem annyira nem lehet húzni, csak elméletileg írtam. Turbó órajel + 10%.

Így kb. akkora lesz a különbség köztük, mint mondjuk egy 4460 és egy 4670 proci között.

Ha figyelted a teszteket is, nem volt akkor előnye az i5-nek. Jó, volt ahol 50% is megvolt, de nem ez volt a jellemző. És mindez alap órajeleken.

Az intel akkor érné meg az árát, ha az összes prociját lehetne húzni legalább 15%al, a K jelűket meg többel.

2015. ápr. 11. 02:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!