RAM vagy Videokártya?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van egy 1 éves szerintem nem rossz gépem, amire eddig nem volt még panasz.(i5-3470 3,2GHz, 2x2GB RAM Samsung 800MHz, GTX 650 4GB, 1TB-s winchester, de ez most szerintem lényegtelen) Azonban eljött az az idő, amikor ha játszani akarok, akkor már bővítenem kell. Sajnos nem tartozok a "pénzesek" közé szóval most egy konkrét dolgot tudok bővíteni/lecserélni csak. A kérdés már csak az, hogy mi lenne a fontosabb... A 2x2GB RAM-ot lecserélni 16-ra vagy egy erősebb Videokártyára beruházni nagyobb memóriabusszal? Szerintetek melyik? Melyik lenne jelenleg fontosabb egy Dying Light, Watch Dogs..stb kaliberű játékokhoz?
Szerintem ezek az agyonmarketingelt brutálgépigényű szuperjátékok már akadni fognak a videókártyáddal (Wicser3, Mortál I5 Kombat Iksz, Dragon Mesterségesen Kinyírom a Dual Core-t Age Inkvízícijó, stb) de ez nem garantált! (Wiser meg Mario Comb biztos)
A Watchdogs-ról viszont tudok tapasztalatot mondani, hisz épp most játszom. Kell neki 8 giga. Legalábbis ahhoz a grafikai beállításhoz amin én játszom, kell. Nekem GTX 750 Ti-m van, és így is vannak erős FPS dropok, meg szaggatások (I3-as proci mellett). Bár nem minimumon játszom.
Szerintem érdemes lenne elsősorban videókártyát cserélned, majd később Ramot is. Viszont ezek a hardver bevételt növelő nyomasztó szerek mint a minimum I5-öt igénylő kardozós őszhajú bácsi a ködben cuccok, már falni fognak 4 Giga RAM felett.
Hány memória slot van az alaplapodon?
Mert ha 4db,akkor a RAM-ot tudod bővíteni még 2x2GB-al.
(kétlem hogy 800MHz-es DDR3 RAM lenne egy LGA1155-s gépbe,csak szimplán nem az effektív órajelet nézted szerintem)1600 lesz az.
A VGA-nál pedig ne a VRAM mennyiséget,memóriasávszélességet,GPU órajelet,VRAM órajelet nézd,hanem hogy mire képes az adott kártya a többivel szemben a játékokban.
Az a baj,hogy téged jól átvertek ezzel a géppel.
Beleraktak egy bika erős processzort,ami még ma sem szükséges feltétlen a magas grafikán való játékhoz,viszont mellé raktak egy harmatgyenge videokártyát,ami akkor is csak low beállításokra volt jó,amikor megjelent.
Watch Dogs: Minimumon 60fps
Mediumon: 30-40 azt hiszem.
Maxot inkább meg se néztem. Addig szoktam le venni a beállításokat, amíg nincs meg a 60. Nem emlékszem, milyen felbontáson volt. :P
Dying Light: TELJESEN MINIMUMON 30-90 helytől függően. De az átlag olyan 30-40 fps. Felbontás is 720p.
AC4: Maxon olyan 30, ha jól emlékszem, mediumon tán már meg van a 60. 1080p. Azt hiszem 900p-n megvan magas beállításokon a 60.
Crysis 3: Maxon olyan 40-50 fps Multiban. Singleban nekem 60 volt. 1080p. Bár már rég játszottam.
U.I: Én az ilyen, Depth of Fiel, Motion Blur, és társaikat mindig kikapcsolom, és maximum FXAA-t rakok rá, esetleg, ha nagyon van hely, akkor MSAA 4X-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!