RAM vagy Videokártya?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van egy 1 éves szerintem nem rossz gépem, amire eddig nem volt még panasz.(i5-3470 3,2GHz, 2x2GB RAM Samsung 800MHz, GTX 650 4GB, 1TB-s winchester, de ez most szerintem lényegtelen) Azonban eljött az az idő, amikor ha játszani akarok, akkor már bővítenem kell. Sajnos nem tartozok a "pénzesek" közé szóval most egy konkrét dolgot tudok bővíteni/lecserélni csak. A kérdés már csak az, hogy mi lenne a fontosabb... A 2x2GB RAM-ot lecserélni 16-ra vagy egy erősebb Videokártyára beruházni nagyobb memóriabusszal? Szerintetek melyik? Melyik lenne jelenleg fontosabb egy Dying Light, Watch Dogs..stb kaliberű játékokhoz?
16-ot teljesen felesleges, játékra bőven elég a 8 - és még elég is lesz valószínűleg egy pár évig, mert a játékok nem oda terjeszkednek, csak programozási hiba, ha kifutnak a keretből. Alapvetően a videokártyád nem volt ideális vásárlás (4GB VRAM mi a fenének arra a kártyára?) viszont annyira nem vészesen használhatatlan.
Alapvetően mérlegelned kell:
1., veszel egy jobb videokártyát, de a multitasking problémás lesz, be-be fog akadni a játék továbbra is
2., váltasz 8GB-ra, nem változtatsz a beállításokon, de legalább biztosan folyamatos lesz a játékmenet, valamennyivel gyorsul a rendszered is (hiszen több mindent tárol el a memóriába)
Ha te úgy érzed, hogy jelenlegi beállításokkal elégedett vagy, memóriát vegyél.
Milyen játékra kellenek neked?
Nekem is 650-em van, de csak a szerény 1GB-os verzió. :D
Azonban 8 GB RAM van a gépembe.
Ha esetleg elmondod mikre kellenek, és netalántán én már játszottam volna vele, eltudom neked mondani hogyan futott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!