Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 3D-s nyomtatót vennék, de hol?

3D-s nyomtatót vennék, de hol?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 3D-s nyomtatót vennék, több weblapot is meglátogattam ez ügyben, de mivel nem értek hozzá, ez olyan mint ha megszeretnék építeni egy faházat amihez megvan az alapanyag de nincs meg a tervrajz. A Ti véleményetekre volnék kíváncsi, megéri egyetalán? Valami elfogadható minőségűt vennék, minél nagyobb alap nyomtatási felülettel, lehetőleg nem félmilláért. Volt már valakinek? Ha valaki tud üzletet/tapasztalt 3D-s nyomtatásban, kérem írjon választ vagy privát üzenetet, lehetőleg Budapesten és Debrecenben érdekelne bolt ahol ilyesmit árulnak. Külföldről nem veszem meg mert 1 nem értek hozzá, látom kéne, fönnakadhat a vámon, stb.

2015. márc. 31. 20:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Es mire akarnad hasznalni? Mert amit otthoni felhasznalasra szannak, az csak jatszani jo, semmi gyakorlati haszna.

Az iparban hasznalatos gepek pedig tobb tizmillioba is kerulhetnek.

En szemely szerint a napi munkamban hasznalom a 3D-nyomtatast ill. a rapid prototyping technologiakat, de elkepzelni sem tudom hogy mire lehetne ez jo itthon.

2015. márc. 31. 21:40
 12/16 anonim ***** válasza:

"Neked nehézséget okoz egy (bármilyen) program kitanulása?! Nemár..."

3D-ben (főleg inkább CAD-ben) éppen otthon vagyok, ezért tudom, hogy azok pont nem olyan programok, amit előzetes tapasztalat nélkül, csak úgy 1-2 nap alatt magadtól kitanulsz. De azért hajrá. Nem azt mondom, hogy nem lehet, csak azt, hogy sokkal több időt szánj rá, ha értelmesen akarsz tudni használni egy ilyet.

Egyébként tényleg, mit akarsz otthon nyomtatni? Díszeket? Poháralátétet? Mobiltartót? Asztallábat? Ajtógombot?

2015. márc. 31. 21:50
 13/16 anonim ***** válasza:
Még túl fiatal a technológia ahhoz, hogy megérje megvenni, de talán egy hete jelent meg a nextgen lehetőség, aminek nem 2 óra egy kanál hanem két másodperc
2015. ápr. 1. 06:33
 14/16 Wadmalac ***** válasza:

Én a Pólus Centerben, a Media Marktban láttam egyet, ami demonstrációként egy sakkbábu méretű, belül spirállépcsős kis bástyát alkotott éppen. Munkatere kb. 8X8 centi lehetett, ha jól láttam, kb. 0,5 mm-es felbontással rakta a hurkákat.

Ez is valahol 400 EFt körül volt.

Az én céljaimra tökéletesen megfelelne, de ennyit még részletre sem akarok most rákölteni.

2015. ápr. 1. 07:48
 15/16 A kérdező kommentje:
Hát, annyit énsem. Sokmindent építenék, leginkább háztartási cuccokat, szórakozásból, de lebeszéltetek mert nagyon drága cucc. Ez az új 2mp-es dolog meg tök új, nagyon tetszik, hogy mintha kihúzná a forradt műanyagból a tárgyat :D
2015. ápr. 1. 08:02
 16/16 anonim válasza:

én ugyan nem vagyok szakmabeli hanem csak van egy alakulófélben levő véleményem.

tehát ne vedd készpénznek, csak alapnak.

szerintem az rossz hozzáállás, hogy veszünk egy minnél nagyobb tárgyasztalu nyomtatót, mert problémásabb vele a nyomtatás.

több a probléma

sajnos látni kevés.

vannak ugyan szempontok

aminél a tárgyasztal fix vagy tárgyasztall mozog

más és más

egyfajta patron való bele vagy több

egyfejes

vagy többfejes

szerintem alapvető hiba az is, hog yveszünk egy jót

mert magasabb lesz a karbantartás

eleve hiba 1 db nyomtatóban gondolkozni

kell egy aránylag kicsi, aránylag olcsó de természetesen nem bóvli.

hanem egy magasabb ár érték arányú

hogy ezz mennyi?

3-400 000 Ft

de negyed millióért is van, csak ugye ott elöjön a bóvli kérdés.

ugyanakkor a félmilliós 1-2 év mulva olcsóbb lesz, könnyen megeshet, hogy ha akko rveszel nagyobbat mikor a kisebbet kinövöd, akkor csökken annyit az ára, hogy ingyen volt az első...

ilyen szempontokat is érdemes mérlegelni.

elsőre szerintem jobb az egyfejes

másodikra meg 3-4 fejed késöbb

2015. ápr. 6. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!