Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzorcsere, hogyan?

Processzorcsere, hogyan?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy nem szeretnék pasztát cserélni a hűtőn, ezért a hűtőt és a processzort egyben szeretném kivenni az alaplapból. Ez megoldható, vagy mindenképpen le kell szednem a hűtőt a processzorról?

2015. márc. 31. 13:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nem garantálom a működését, de fapados megoldásnak ez talán még jó lehet (felelősséget nem vállalok érte, mert nem rendeltetésszerű ötlet). CSAK akkor csináld, ha a paszta még nem száradt be!

Leszeded a hűtőt, és a procin a "hullámzó" állagú pasztát egyenletesen elkened a CPU-n. Azt, ami alapból rajta van (ismétlem, ez akkor működhet ha nincs beszáradva).

Ami a hűtőn maradt, abból is vehetsz le keveset, de a maradékot töröld le.. Nyugodtan kend szét ujjal (credit kártyához az a mennyiség kevés lesz, és természetesen akkor csináld ezt a CPU-val, ha már az új lapban benne van.)

Ezután nézd a hőfokokat, mert nem garantálom hogy túl jók lesznek. De lehet stabilan tartja annyi ideig, amíg be nem szerzel egyet. Itt sajnos nincs mese.. Vegyél egyszer egy olyan pasztát, ami fokhagymakrémszerű kis tubusban van, ez akár évekig elég lehet.

2015. márc. 31. 14:36
 12/17 A kérdező kommentje:

Aha, értem.

Most egy kicsit kevertem a dolgokat, mert ebben az alaplapban (szóval a régiben) már lett cserélve processzor is, és ami most benne van, azon volt gyárilag egy hővezető cucc, és azt olvastam, hogy ezt nem szükséges cserélni a pasztákkal ellentétben, mert korlátlan ideig vezeti a hőt. Szóval ezért se akartam megválni tőle.

2015. márc. 31. 14:45
 13/17 A kérdező kommentje:
Mármint a hűtőn volt gyárilag, amit a procihoz kaptam.
2015. márc. 31. 14:46
 14/17 A kérdező kommentje:

Azt hiszem meg van a megoldás!:

[link]

2015. márc. 31. 14:54
 15/17 Tengor ***** válasza:
Nem kell mindent komolyan venni, amit a neten látsz!
2015. márc. 31. 15:00
 16/17 anonim ***** válasza:

Meg ne próbáld! Ha akarsz magadnak gépet, akkor ne szórakozz ezzel.

Amúgy a gyári paszta is elavul idővel, egyre nehezebben vezeti a hőt. Sőt, be is szárad, aztán feszítővassal kell elszedni a CPU-t a hűtőről.

2015. márc. 31. 15:09
 17/17 A kérdező kommentje:

Nos elolvastam mind a 200 hozzászólást és sok mindent meglehet tudni a tapasztalatokból.

1.: a paszták és egyéb kencék pont hogy egy idő elteltével nyerik el azt az állagot amivel a legjobb lesz a hővezetésük.

2.: csak pár jobb minőségű paszta jobb a párszázas gagyiknál.

3.: az előző teszteknél a baracklekvár hosszútávon is hatásos volt, tuning PC-hez is ajánlott. Miután megszárad tökmindegy, hogy lekvár-e vagy a célra készített hővezető paszta, ha nem lesz levegő a hűtő és a processzor között.

2015. márc. 31. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!