Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzorcsere, hogyan?

Processzorcsere, hogyan?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy nem szeretnék pasztát cserélni a hűtőn, ezért a hűtőt és a processzort egyben szeretném kivenni az alaplapból. Ez megoldható, vagy mindenképpen le kell szednem a hűtőt a processzorról?

2015. márc. 31. 13:42
1 2
 1/17 Tengor ***** válasza:

A CPU zárókarhoz nem fogsz hozzáférni a hűtő miatt. A tüskés érintkezős CPU-kat ki lehet venni, akkor is, amikor zárva vannak, de az nagyon nem ajánlott.

Ne sajnáld azt a 10 percet a pasztázásra!

2015. márc. 31. 13:44
 2/17 A kérdező kommentje:
Igen, egy régi procimat úgy vettem egyszer ki, mert arra valahogyan ráforrt a hűtő (nem ventis, csak egyszerű hűtőborda volt). Abból nem lett baj, de most se az alaplapot, se a cpu-t nem szeretném tönkre vágni.
2015. márc. 31. 13:48
 3/17 Tengor ***** válasza:
Ha nem ereszi a paszta, akkor óvatos csavaró mozdulattal próbáld szétválasztani őket!
2015. márc. 31. 13:51
 4/17 A kérdező kommentje:

De most az a célom, hogy ne jöjjön le a hűtő róla.

Nem lehet valahogyan megoldani, hogy felnyissam a rögzítőt így, hogy rajta van a hűtő?

2015. márc. 31. 13:54
 5/17 anonim ***** válasza:
Szerintem ne szórakozz vele. 300 Ft egy paszta (és tökéletesen végzi a dolgát).Max 1-3 perc összekenni (attól függően hogy bogyós vagy kenős módszert alkalmazol.)
2015. márc. 31. 14:00
 6/17 Tengor ***** válasza:

Biztos, hogy ez egy értelmes cél? Nem értelmesebb az a cél, hogy a csere után is működő eszközeid legyenek?

Ha igen, akkor szedd le és pasztázd újra.

Ha nem, akkor flexeld szét az alaplapot és akkor egyben le lehet szedni őket.

2015. márc. 31. 14:03
 7/17 A kérdező kommentje:
Nem egyszerű beszereznem. Mikor rendeltem az új processzort, elfelejtettem mellé pasztát is kérni (a régin volt gyárilag, ezen most nincs). És nem szeretnék rendelni külön pasztát is, mert drágább lenne a kiszállítás, mint maga a paszta.
2015. márc. 31. 14:05
 8/17 anonim ***** válasza:

Elnézést, ha szövegértési problémával küzdök, de most mi van?

A régi processzort a hűtővel együtt akarod kivenni, a kettő szétválasztása nélkül, mert nem akarsz pasztázni...

Rendeltél egy processzort, de nincs hozzá paszta...

Arra milyen hűtő kerül? A régi? (Mert akkor csak szét kell választani őket. Ha nem szeded le a hűtőt, akkor sem lesz az új procin paszta.)

Nem értem.

2015. márc. 31. 14:25
 9/17 A kérdező kommentje:
Nem, én írtam el, ...már a címben. Elnézést. Az alaplap az új, más szóval nem a processzor kerül cserére, hanem az alaplap, így már érthető?
2015. márc. 31. 14:30
 10/17 A kérdező kommentje:
De úgy néz ki, hogy kénytelen leszek pasztát rendelni. Mert nem elég kitépnem az alaplapból a processzort, utána még bele kell gyömöszölnöm az újba, mert azon is van egy kis biztonsági kar.
2015. márc. 31. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!