Q6600 overclock, müködőképes?
sziasztok! van egy q6600 procim. fel szeretném húzni az órajelét 3ghz re. Nem régóta foglalkozom ilyenekkl, de valamennyit taláán értek hozzá. Alap órajelen a fsb:dram arány 1:2.
Ma állítottam a processzor fsb-t 266 ról 333 ra, így lesz ugye 3ghz. Na most, van mellete 2x2gb corsair 1066mhz ramom, ami úgy van be állítva hogy amikor a processzor alap órajelen van akkor működjön 1066mhz-n, és mikor állítottam a proci fsb-t akkor a ram frekvenciája 1066ról 1202 lett (asus P5Q alaplap). A proci feszültsége AUTO n van így 1,2V ról felemelte 1,3 ra magától. fsb:dram 4:5. Így müködőképes lenne a számítógép?
És még valami: a ramon írja a timert 5-5-5-15 2,1V,
AMD-s vagyok,így azt mondom ami arra igaz(kb ugyanez intelre is):
mindent próbálj meg alapórajelen/alapfeszen tartani,csak a procit húzd.FSB-t növeld,proci szorzó marad,és minden mást húzz lejjebb,nehogy valaminek baja legyen.én így egy 2.8GHz-en AMD-vel elértem 3.7GHz-et is,265-ös FSB-vel.
Minden megvan, de a szorzót magában nem birom állítani, csak 6-9 között mozog. Hiába írok többet akkor is 9 lesz!
No most találtam egy olyan értéket ahol a ram frekvenciája ujra viszatér 1066mhz re. Beállítottam, elindult a gép, 40C körül volt a proci. De az fsb:dram 5:8, ez milyen érték? Hagyam így, vagy hogyan lehet ezt korigálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!