AMD Fx 8350 emet szerintetek megéri leváltani egy Intel Core I5 4690k re? Mellé egy msi r9 290x kártám van.
Ne, hogy lecseréld.
Az az FX processzor a szobádat is befűti.
Ingyen fűtésfunkció +-ba.
Amúgy Intel jobb, de ha le akarnád cserélni Z97-es lapot vegyél mellé.
Nekem az a processzor van, de K nélkül.
Ez úgy néz ki, hogy ideális esetben az FX-8350 és az i5 4690(k) azonos teljesítményt nyújtanak, pl. Battlefield 4-ben mindkettővel van 80 fps-ed. A különbség az, hogy mikor Inteled van, akkor mivel az több műveletet végez el, "erősebb", a minimum fps-ed mondjuk 60 lesz, míg FX-szel droppolhat pl. 40-50-re. Erre megint példa DayZ, ahol a városban Intellel 35 fps-ed van, AMD-vel 12, vagy Starcraft 2-ben a minimum fps i3-mal 40, FX-8350-nel pedig 15-20.
Szóval arról nem lehet beszélni, hogy így kifejezetten egyik drámaian jobb a másiknál, ehhez speciális helyzetek kellenek, mikor kifejezetten ****ul van megírva a játék, vagy kevés magot használ, de az igaz, hogy Intellel stabilabb az fps.
Viszont szerintem 30-40e forint kiadást (ugye veszteség) az neked nem fog megérni, hogy "jaj, néha 15-tel kevesebb az fps-em, mint kéne lennie", sőt, ez a jövőben még inkább változhat, mert ha jön a DX12, akkor minden új, arra írt alkalmazás jobban fogja hasznosítani a magokat, ezáltal profitálhatsz abból, hogy 8 szálon (4 maggal) dolgozik az 8350-esed.
Igen, jobb az Intel, de nem annyival, hogy tényleg megérje váltani. Ha újonnan kellene venni, mondanám, hogy költs rá, de így tényleg nem.
Renben nem fűt vizhűtés mellett :)
z97-A lapot néztem mellé :)
FX-8350 38-40e forintért kel el, 4690k használtan is minimum 55-60, garanciával, az alaplapod pedig 30-35e forintot ér (ph-n lett beáraztatva, tényleg semmi olyat nem nyújt, hiába szaladt fel az új ára 54-re).
Tehát processzorra költesz 15-öt, alaplapra szintén 15-öt. 25-30e forintot áldoznál arra, hogy kicsit nőjön a minimum fps-ed. Még mindig nem a válaszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!