Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Két winchestert lehet egyesíteni?

Gingike20 kérdése:

Két winchestert lehet egyesíteni?

Figyelt kérdés
A C meghajtón fut nekem a Win 7 ami 19 GB-os és tele lett, már semmit sem tudok törölni, tudom hogy kicsi, de viszont nem szeretném újra telepíteni. A kérdésem az lenne, hogy van egy másik winchesterem, ami félig van tele, és esetleg lehet-e valahogy összevonni, ha a másik vinyót két partícióra tenném, és hozzálökném a C-hez. Ez lehetséges-e?

2015. márc. 25. 11:38
 1/4 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem krdezni, hogy esetleg 2 vinyót lehet-e összeolvasztani, és akkor a WIN7-nek nem lesz-e baja.
2015. márc. 25. 11:44
 2/4 Devilpeace válasza:
Hát gondolom a winyód nem 19 GB vagyis fel van osztva partíciókra, esetleg azt tudod csinálni, hogy a c meghajtó kötetét kiterjeszted, ez úgy működik, hogy a másik partíció szabad helyéből csippent le egy darabot és azt hozzáadja a c meghajtóhoz. A win7ben van erre beépített megoldás, a keresőbe írd be hogy: particiók létrehozása, és formázása a merevlemezen. Így tudod megcsinálni. Egyébként arra is van megoldás, hogy két vinyót "összeolvassz" un. RAID-be lehet őket tenni, de ott nem marad meg semmi, tehát csúszik az op, és csak gyakorlott informatikusoknak ajánlom, mert nem annyira egyszerű...
2015. márc. 25. 11:50
 3/4 Devilpeace válasza:
Bocs, nem RAID, az más, hirtelen az jutott eszembe, hanem dinamikus lemez, azzal lehet ilyet elkövetni.
2015. márc. 25. 11:57
 4/4 anonim ***** válasza:

A RAID-nek bizonyos fajtái (RAID0 elsősorban) is pont erre vannak:

"Két winchestert lehet egyesíteni?"

Szóval nem mondtál butaságot. :)

Persze ezek sem egyszerű dolgok...

Én is arra szavazok, amit #2-esben írtál: terjessze ki a partíciót, feltéve, hogy csak több partíciója van, és nem több merevlemeze.

2015. márc. 25. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!