Intel-es CPU és AMD-s GPU "összefér"?
Intel i5 3350P-s CPU-m van és mellé egy Sapphire R7 290x GPU-m ami ugyebár AMD. Amikor ismerősömnek megemlítettem,hogy ez a setup-om akkor megjegyezte,hogy Intel-es CPU és AMD-s GPU érdekes párosítás. Elsiklottam a kijelentés felett,de később eszembe jutott és nem hagy nyugodni. Eddig azt hittem,hogy nem lehet különösebb probléma az ilyen párosításból. Rosszul tudnám? Tőle nem tudom megkérdezni,mert jó ideig nem találkozunk, szóval maradt a nagyérdemű :D
Egyébként azért esett erre a GPU-ra a választásom,mert az Nvidia driver-ekkel nem vagyok megelégedve az utóbbi időben. Nem rég adta meg magát egy GTX 660 Ti-m és ahogy olvasgattam páran jártak még úgy ahogy én. Mindenki a driverre panaszkodott (én is megtapasztaltam a problémákat).
Az elírásoktól eltekintve kifogástalan, nincs semmi baj az Intel+AMD vel, én is úgy tolom már évek óta.
I5 3570k + R9 290x, az más kérdés hogy a konfigod nem kiegyensúlyozott, de még mindig jobb egy combos VGA mint egy gyenge (Y)
Szerintem az ismerősöd szimplán bele akart kötni az AMD videokártyába. Nem szeretem ezt az "Intel processzorhoz csak Nvidia" típusú hozzáállást.
Semmi különösebb akadálya nincs, hogy Inteles procit AMD-s videokártyával rakj össze, hogyha egyébként erősségre összeillenek.
Mi köze az Intelnek az Nvidia-hoz?
Na mégis mi?
Igen én is bírom ezt a hozzáállást amikor egyesek AMD procit AMD videokártyával párosítanak az agyuk legmélyebb zugában valami isteni sugallat hatására....
Az intel az Intel
az Nvidia Nvidia
az AMD pedig AMD
-lehet őket szépen keverni...sőt ajánlott is. De elárulom, hogy egy felső-kategóriás Intel proci jobban kihajt bármilyen felső-kategóriás videokártyát akár AMD akár Nvidia az a kártya.
Tehát összepárosíthatsz te AMD procit AMD videokártyával, ha ugyanaz az AMD vga mellé teszel egy felső-kategóriás Intel procit, egyes játékokban jobban fog szerepelni az Intellel. Tehát értelmetlen a csakis AMD-AMD-vel párosítás legapróbb gondolata is....
A-mD-ből egyedül az A sorozatú procicsalád az, amelyhez ajánlott AMD kártyát tenni. Az A8-tól kezdődően az A10-ig bezárólag együttműködnek az R7-es vga-kkal, nagyobb teljesítményt összehozva, köszönhetően az apu integrált R7-es csipjének.
De a normál procit mellé olyan vga-t rakhatsz, amilyet akarsz - ezt már felettem megírták. Csak arra figyelj, hogy elégséges legyen hozzá a tápegységed teljesítménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!