Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptopot, ha hálózatról...

Laptopot, ha hálózatról használjuk, akkor az aksit kilehet, vagy ki kell belőle venni?

Figyelt kérdés
Az a baj, hogy ha benne hagyom az aksit és hálózatról használom, akkor tölti folyamatosan az aksit. Ez károsítja az akkumulátort? Inkább vegyem ki belőle, ha hálózatról használjuk?

2015. márc. 14. 18:52
 1/7 Tengor ***** válasza:
Nem tölti, hova töltené, ha már feltöltötte? Maradhat benne, így legalább nem vesznek el az adataid, ha jön egy áramszünet. Amikor tudod használd töltőről.
2015. márc. 14. 18:56
 2/7 ThodEE GoD ***** válasza:

Szia !

Nem ennyire buta azért a gép mint gondolod, a csepptöltés nem teszi tönkre az akkumulátort, ha mindig hálózatról használod akkor érdemes kivenni 1-2havonta lemeríteni és újra feltöltve elrakni, viszont ha olyan környéken laksz ahol rövid áramszünetek előfordulnak akkor jobb a gépnek ha bent az akku ;)

2015. márc. 14. 18:57
 3/7 anonim ***** válasza:
Mindkét állításban van igazság is. Ennek ellenére én kiveszem az akksit, és csak havonta egyszer, 1 napig hagyom benn.
2015. márc. 14. 19:03
 4/7 anonim ***** válasza:
A mai akkuk nyugodtan maradhatnak a gépben.
2015. márc. 14. 19:27
 5/7 anonim ***** válasza:

De sokszor leírtam már ezt mostanában...

Két tábor van, az egyik a kiveszem az akkut, a másik a bennehagyom az akkut. Sokat olvastam benehagyott és hamar tönkrement akkukról, így amikor hálózatról haszálom, kiveszem az akkut. 4 éves az akku, teljesítménye a gyári érték közelében jár, maximum néhány percet csökkent. Nekem ez bevált, mindig azt tanácsolom, vegyük ki az akkut. Hiába nem töltődnek 100%-on, valamiért mégis hamrabb tönkremennek a sosem kivett akkuk.

2015. márc. 14. 19:47
 6/7 anonim ***** válasza:

vedd ki belöle az akksit, ha mindig hálóról megy!

Személyes tapasztalat, hogy egy irodában mind a 10 laptopnak szar lett az akksija! Akkor derült ki, mikor kihúzták a konektorból, és azonnal kikapcsoltak a gépek!!!

kb. másfél éves gépek

2015. márc. 14. 21:42
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat
2015. márc. 15. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!