Laptopot, ha hálózatról használjuk, akkor az aksit kilehet, vagy ki kell belőle venni?
Szia !
Nem ennyire buta azért a gép mint gondolod, a csepptöltés nem teszi tönkre az akkumulátort, ha mindig hálózatról használod akkor érdemes kivenni 1-2havonta lemeríteni és újra feltöltve elrakni, viszont ha olyan környéken laksz ahol rövid áramszünetek előfordulnak akkor jobb a gépnek ha bent az akku ;)
De sokszor leírtam már ezt mostanában...
Két tábor van, az egyik a kiveszem az akkut, a másik a bennehagyom az akkut. Sokat olvastam benehagyott és hamar tönkrement akkukról, így amikor hálózatról haszálom, kiveszem az akkut. 4 éves az akku, teljesítménye a gyári érték közelében jár, maximum néhány percet csökkent. Nekem ez bevált, mindig azt tanácsolom, vegyük ki az akkut. Hiába nem töltődnek 100%-on, valamiért mégis hamrabb tönkremennek a sosem kivett akkuk.
vedd ki belöle az akksit, ha mindig hálóról megy!
Személyes tapasztalat, hogy egy irodában mind a 10 laptopnak szar lett az akksija! Akkor derült ki, mikor kihúzták a konektorból, és azonnal kikapcsoltak a gépek!!!
kb. másfél éves gépek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!