Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mire használjuk a partícionálást?

Mire használjuk a partícionálást?

Figyelt kérdés
Miért jó windows illetve miért jó linuxon a partícionálást?
2015. jan. 5. 14:15
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát a második kérdésednek nem sok értelme van. A partícionálás során osztjuk szét a merevlemez tárhelyét több kisebb részre. Nem kötelező szétszabdalni, de szükség lehet arra, hogy ne minden a C: meghajtón legyen. Pl. mérnök úr / ingatlanos asszony szeretné az eddigi munkáit / ingatlanjait egy másik meghajtón tudni. Előnye, hogy új telepítéskor C: formázásakor nem tűnnek el ezek a fájlok. Szintén jobb egy másik partícióra archiválni telepítés előtt. Sokkal gyorsabb, mint külső eszközre menteni.

A telepítéskor a rendszer fenntart magának némi extra helyet, ezt is külön partícióra teszi.

Tehát a partícionálás a merevlemez felosztása.

2015. jan. 5. 14:24
 2/6 A kérdező kommentje:
arra lennék kíváncsi hogy mi célt szolgál windowson illetve linuxon bocsi elírtam elfelejtettem odaírni hogy wiondowson
2015. jan. 5. 14:26
 3/6 Brenya ***** válasza:
Tessék olvasd el(és tanulj belőle) : [link]
2015. jan. 5. 14:41
 4/6 A kérdező kommentje:
kösz ezt már én is megtaláltam de túl sokat nem derült ki belőle
2015. jan. 5. 14:51
 5/6 anonim ***** válasza:

akkor gyakorlati tapasztalatot kell szerezned hogy megértsd :D

-tegyük fel van egy számítógéped amiben van egy 1 Terabyte-os merevlemez és az egész egy darabba van particionálva. Használod a géped fél évig, mentesz a merevlemezre filmeket, fényképeket, zenéket amik számodra fontosak , évek múlva is használnád őket.

-és tegyük fel hogy meghibásodik a gépeden az operációs rendszer oly mértékben hogy csak újratelepítéssel és merevlemez formázással lehet ismét elindítani a gépet. A formázás törlést jelent. Letörlöd az 1TB-os merevlemezed úgy hogy a számodra fontos dolgok is törlődnek.

Ha viszont mikor még új volt a számítógép és az 1 TB-os merevlemezt felosztottad volna 100 és 900 GB-ra a rendszert a 100GB-os részre telepítve, a fontos dolgokat a 900GB részre, a rendszerösszeomláskor megmenekültek volna a 900 GB-os részen levő adataid, mivel csak a 100 GB-os részt kellett formázni/törölni...

2015. jan. 5. 15:00
 6/6 anonim ***** válasza:

"Szintén jobb egy másik partícióra archiválni telepítés előtt. Sokkal gyorsabb, mint külső eszközre menteni."

Aha, aztán meg jön a sírás-rívás, hogy "jaj, a telepítő letörölt mindent".

2015. jan. 5. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!