Mit történik ha erősebb vidikarit veszek a kelletnél?
Figyelt kérdés
Ismerősömtöl tudnék venni kedvezményesen egy R9 280-at,de nem tudom mire számitsak ha berakom a gépembe.Jelenleg van egy AMD athlon x4 750k procim és egy 400wattos tápom hozzá.
BOCSI a 9. válaszomban CPU limitet akartam írni!! :)
2015. márc. 13. 07:58
13/23 anonim válasza:
Belinkelsz egy tesztet, amiben a VGA egy GTX TITAN, gratulálok, persze, hogy annak nem állítasz VGA limitet FullHD-ban, bár a Tomb Raider mégis megtette még a Titan esetén is, a 280-nak simán olyan VGA limite van, mint a ház, ne írjatok már baromságokat és ha már linkeltek, akkor releváns tesztet.
2015. márc. 13. 10:09
14/23 anonim válasza:
Sajnos nem találtam pont R9 280-al tesztet de szerintem egyértelmű, hogy egy 2 magos intel is többet hoz játékokban mint a 750k. Mondogathatod itt akármeddig, hogy nem lesz CPU limit, több szakmai fórumon is megmondják neked, hogy kevés az R9 280 mellé a 750k és nem is kivánok többet foglalkozni ezzel. Cpu limit lesz.
2015. márc. 13. 12:24
15/23 vilany szerelo válasza:
Kedves #14-es valaszolo: ki kerem magamnak,egy AMD-s proci annyit tud 4 maggal mint egy intel 2 maggal,de! egy 6 magos amd fx-re beruhaznak,es egy uj alaplapra,es ez meg mindig olcsobb az intelnel,egy idejig,amig a villany szamlan nem jelenik meg! szoval ezt mondom en,aztan az nme lesz cpu limites,mint a tobbi barom mondja.. en Informatikus vagyok,es azert gondoltam a 800 W-s tapra,mert ha bovited akkor kell,egy AMD procinak 120W, egy kartyanak meg 280-300W az amd-s kartyaknak,szoval min. 600 de ha ugy gondolod ,hogy bovitesz akkor kell egy 800 W-s tap,es egy 400 W-s nem eleg! a M-teches,mercurys,es a tobbi tapot meg hadjad a francba,ha nem akarod,hogy ott a gep elott haljal meg!
2015. márc. 13. 13:03
16/23 anonim válasza:
Azt kérsz ki magadnak amit akarsz ettől még nincs igazad.Ott van a teszt, láthatod te is hogy többet hoz a 2 magos intel mint a 750k. A 800wattos táp is baromság, itt van, hogy mennyit fogyaszt a kártya terhelés alatt egy húzott I7-essel: [link]
Elég gány informatikus lehetsz.
2015. márc. 13. 13:29
17/23 anonim válasza:
# 8 Azért egy R9 280-at ne mérjünk már egy GTX Titan-hoz! Persze erős kártya, de annak a közelében sincs. Ezzel a karival egyáltalán nem lesz CPU limite, teljesen jó pari egy 750k-hoz.
2015. márc. 13. 15:23
18/23 anonim válasza:
,,Sajnos nem találtam pont R9 280-al tesztet de szerintem egyértelmű, hogy egy 2 magos intel is többet hoz játékokban mint a 750k."
Lehet tízszer olyan erős az intel proci, ha egy Radeon 3850-et teszünk mellé, akkor pont annyi lesz az FPS, mint egy 750k mellett. Egyébként pedig az általad linkelt tesztekből is az AMD pl. a Metro Last Nightban stockon lenyomta a kétmagos G3258-at és OC-vel sem ment el mellette sokkal. Márpedig fontos különbség, hogy az intel proci alá egy lap amivel húzhatod 22,5k, míg az AMD alá 15,5k.
No de túlságosan eltértem a tárgytól. A lényeg, hogy egy 750k mellett egy r9 280 még simán VGA limites a játékok 99,9%-ában.
2015. márc. 13. 15:32
19/23 anonim válasza:
Tehát az nálad a lenyomta azt jelenti, hogy ugyanannyit hozott a 750k mint a pentium, értem.
Vitatkozhatunk nap estig, úgy is cpu limites lesz.
2015. márc. 13. 16:13
20/23 anonim válasza:
Nyilván költői túlzásba estem, épp úgy, ahogy te is. Azonban hozhatnál rá egyetlen érvet, hogy mégis miben és hol fog megjelenni az általad hangoztatott CPU limit? Ugyanis többen is cáfoltuk, (sőt, ahogy más is írta, meg egy Titan mellett is VGA limites volt pl a tomb raider
,) te azonban folyamatosan ismételed magad, bármiféle forrás nélkül.
Ez itt most nem egy AMD vs Intel vita, ne próbáljuk már belőle azt kihozni. Az a kérdés, ohgy CPU limites lenne egy adott videókártya egy adott processzor mellett, vagy sem. Nem lenne az.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!