Fx6300 at milyen cpu ra lenne érdemes lecserélni?
Én se cserélném, a gyakorlatba nem fizetődik ki, amit ráfordítsz most egy 8 magos FX -re.
Intel lenne az egyetlen alternatíva, de szerintem korai még áttérni másik platformra. Az FX6300 -al még azért el lehet még lenni, ha meg bemutatnak a közeljövőbe valami ütősebb szériát, bánni fogod, hogy nem vártál.
Hmm hmm. i7 vs 6300/8370 teszteket is nézegettem most, de a legcombosabb i7 is csak 150-160% os gyorsulást hozna(és persze szörnyű ára van, a procit legolcsóbban 250 körül láttam(itthon meg 300 magasságában), alaplapot már nem is néztem hozzá). Szívás, mert sokszor nagyon kevésnek érzem ezt a cpu t, de ennél lényegesen jelentősebb ugrásra számítottam.
Esetleg azzal kapcsolatban tudtok valamit, hogy mikor jönnek az új amd k, és mire lehet számítani a teljesítményükkel kapcsolatban? Nagyon régóta csak az apu kat látom tőlük(meg persze az erősen túlárazott fx9 eket), azokat meg nem arra csinálják, amire nekem kéne.
"a legtöbb teszt szerint legjobb esetben is 40-45% os teljesítménynövekedést tapasztalnék,"
"Érdemes ezt lecserélni, érezhető lenne a különbség?"
-de miben tapasztalnád??? -játékban vagy munkában? Mert nem mindegy! És miért cserélnéd? Régi a konfig és unod?
-Egyébként igen érdemes lenne cserélned, de kompletten alaplapot és procit Intelre, egy minimum 4-ik generációs i5-re. Az FX6, FX8-as széria lassan 4 éves lesz.
Játékra ez a cpu is bőven elég, semmi nem tudta még komolyabban megizzasztani(amíg a 60fps megvan nem is látom értelmét a cserének). Elég sok, komoly cpu igényű programot használok, mindegyik ki tudja használni az összes magot, ha i5 re váltanék(akármelyikre), akkor maximum 20-55% ot nyernék fx8370 hez képest, és 100k alatt nem jönne ki egy olcsóbb alaplappal. i7 szóba jöhetne, de az meg irreálisan drága, és azokból is csak a felső kategóriában lenne nagyobb különbség.
[btw október-november magasságában lesz a vishera 3 éves, elég nagyot kerekítettél]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!