Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Fx6300 at milyen cpu ra lenne...

Fx6300 at milyen cpu ra lenne érdemes lecserélni?

Figyelt kérdés
Néhány napja nézelődök a témában, de a legtöbb teszt szerint legjobb esetben is 40-45% os teljesítménynövekedést tapasztalnék, ami elég kevés, ha figyelembe vesszük, hogy érdemeben a 8 magos amd procik 50k felett kezdődnek(a 9xxx széria nem játszik, abban az árszegmensben már i7 et vennék - alaplapot is kéne cserélnem). Érdemes ezt lecserélni, érezhető lenne a különbség?
2015. márc. 8. 05:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem érdemes cserélni, inkább tuningold.
2015. márc. 8. 06:46
 2/7 P.O.C. ***** válasza:

Én se cserélném, a gyakorlatba nem fizetődik ki, amit ráfordítsz most egy 8 magos FX -re.

Intel lenne az egyetlen alternatíva, de szerintem korai még áttérni másik platformra. Az FX6300 -al még azért el lehet még lenni, ha meg bemutatnak a közeljövőbe valami ütősebb szériát, bánni fogod, hogy nem vártál.

2015. márc. 8. 07:42
 3/7 A kérdező kommentje:

Hmm hmm. i7 vs 6300/8370 teszteket is nézegettem most, de a legcombosabb i7 is csak 150-160% os gyorsulást hozna(és persze szörnyű ára van, a procit legolcsóbban 250 körül láttam(itthon meg 300 magasságában), alaplapot már nem is néztem hozzá). Szívás, mert sokszor nagyon kevésnek érzem ezt a cpu t, de ennél lényegesen jelentősebb ugrásra számítottam.

Esetleg azzal kapcsolatban tudtok valamit, hogy mikor jönnek az új amd k, és mire lehet számítani a teljesítményükkel kapcsolatban? Nagyon régóta csak az apu kat látom tőlük(meg persze az erősen túlárazott fx9 eket), azokat meg nem arra csinálják, amire nekem kéne.

2015. márc. 8. 08:46
 4/7 anonim ***** válasza:

"a legtöbb teszt szerint legjobb esetben is 40-45% os teljesítménynövekedést tapasztalnék,"

"Érdemes ezt lecserélni, érezhető lenne a különbség?"

-de miben tapasztalnád??? -játékban vagy munkában? Mert nem mindegy! És miért cserélnéd? Régi a konfig és unod?

-Egyébként igen érdemes lenne cserélned, de kompletten alaplapot és procit Intelre, egy minimum 4-ik generációs i5-re. Az FX6, FX8-as széria lassan 4 éves lesz.

2015. márc. 8. 08:53
 5/7 A kérdező kommentje:

Játékra ez a cpu is bőven elég, semmi nem tudta még komolyabban megizzasztani(amíg a 60fps megvan nem is látom értelmét a cserének). Elég sok, komoly cpu igényű programot használok, mindegyik ki tudja használni az összes magot, ha i5 re váltanék(akármelyikre), akkor maximum 20-55% ot nyernék fx8370 hez képest, és 100k alatt nem jönne ki egy olcsóbb alaplappal. i7 szóba jöhetne, de az meg irreálisan drága, és azokból is csak a felső kategóriában lenne nagyobb különbség.

[btw október-november magasságában lesz a vishera 3 éves, elég nagyot kerekítettél]

2015. márc. 8. 10:09
 6/7 A kérdező kommentje:
*20-25%
2015. márc. 8. 10:16
 7/7 anonim ***** válasza:
Egyenlőre tuningold,majd jövőre lecseréled 8 magos AMD Zen-re.
2015. márc. 8. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!