Sapphire 7790-es kártyát és AMD X4 740-es procit érdemes lecserélni? És ha igen, akkor mire?
Figyelt kérdés
2015. jan. 24. 17:00
1/11 A kérdező kommentje:
A videokártya 1 GB-os csak.
2015. jan. 24. 17:00
3/11 anonim válasza:
proci helyett intel core i5 4460 -t ajánlom. ha nincs sok pénzed a videókártyát hagyd, enyém 7770 full hd-n visz mindent szépen :) (ha marad pénzed költsd inkább ssd-re, ram-ra ha nincs elég) igazábol mire akarod használni?
4/11 A kérdező kommentje:
SSD-m van 120 GB 8 GB RAM, játékra használom. A GTA V megjelenés előtt fejlesztgetném hogy minél jobb legyen.
2015. jan. 24. 17:05
5/11 anonim válasza:
6/11 anonim válasza:
Játékra a videokártya a legfontosabb hardver. Magas felbontáson és beállításokkal az fut leghamarabb limitbe. A HD7790 ma már nem egy erőmű, de egy i5 sem csinálna vele nagy csodákat. Mondjuk az SSD-t sem tudom minek ajánlották (igen tudom milyen az SSD, itthon két gépben is van és a legöregebb, már több, mint 3 éve megvan). Én elsőnek a videokártyát cserélném, bár jóval erősebb VGA-hoz már biztosan kevés a kis X4 740, szóval idővel mindkettőt le kéne cserélni. Kérdés, hogy mennyi kereted van az egészre illetve hosszú távon vannak-e nagyobb tervek. Komolyabb fejlesztésnél megérné i5-re váltani és ahhoz egy felső kategóriás videokártyát mellékelni, de gondolom nem drága hardverekben gondolkodsz (a mostani géped is költséghatékony jószág). Az FX-6300 és egy R9 280 még jó lenne, de AM3+ platformra már Én sem szívesen költenék 2015-ben, így egy i5 komolyabb alternatíva, de drágább is.
7/11 anonim válasza:
Az i5 időtálló. mindenképp szükség lesz lecserélni szerintem azt a gyenge kis processzort. :) aztán ha nem mennek a játékok veszel egy jobb vga-t. de mondom nekem i5 3550 van és 7770 vapor-x. megy minden. :)
8/11 anonim válasza:
"i5 3550 van és 7770 vapor-x. megy minden."
Gondolom kompromisszumokkal, azért a 7770 ma már könnyen be tudja dobni a törülközőt magas felbontáson és beállításokkal, hiába a bika CPU. Kompromisszumos játékra az X4 740+HD7790 kombó sem sokkal rosszabb (csak komoly CPU igényesebb multiplayer igénybevételnél).
9/11 A kérdező kommentje:
Így is számomra érthetetlen módon viszi ultra grafikán 1920x1080 felbontáson a Far cry 4. Most egy amd fx8320-at veszek, aztán később egy jobb videokártyát.
2015. jan. 26. 18:59
10/11 anonim válasza:
Számomra is érthetetlen, mert az FC4 nálam 1080p Ultrán már kompromisszumos, Very High-on már jól játszható, de leeshet úgy is 30 fps alá. FX-6300 @4GHz, 8GB RAM, GTX660OC (kb HD7870 szint).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!