Az alaplapom ASUS P5KPL-AM EPU. Egy Sapphire Radeon R7 240 1GB DDR3 WITH BOOST videókártyát akarok bele venni, aminek a Csatlakozó típusa: PCI-E 3. 0 Támogatja az alaplapom ezt a vga-t?
Na figyelj! :D
Ez bonyolúltabb. Nem találtam hírtelen infót hogy a 16x pcie sín hanyas verzió. Neked kellene tudni, kézikönyv?
Azomban egy dologra figyelj!
Ha a 16x Pcie csak 1.0, nem fogod tudni használni ezt a VGA-t megfelelően. Beleférni belefér, de az 1.0 kevesebb áramot tudd leadni a sínből. Jelen esetben ez azért cink mert egy r7 240-en nincs táp csatlakozó. Ilyenkor az van, hogy bármilyen kis 3D-s telejesítmény éri a kártyád azzonnal szarrá laggolja magát. Nem tudd felvenni megfelelő energiát. Sokan tévhitben élnek hogy ez a kártya csak 30W-ot eszik. Ez valamilyen szinten igaz, de csak üres járatban, Windowsban. Ha játszol 75-80W lesz.
Ha pciex 2.0 van rajta már nyert ügyed van. Mert a 3.0 és a 2.0 között már nincs ilyen különbség.
Whit Boost, akkor feltételezem Zafír kártya. Na már most az a baj, hogy ez a GDDR3 ez lassú. Saphire pont gyárt GDDR5-ből is ilyet csak az 1GB-os. Hiába kevesebb memória van rajta sokkal gyorsabb kártya mint mondjuk egy 2-3GB DDR3-mas R7 240. Úgyhogy ha módod van rá és játszani akarsz pl farcy 3,GTA 4 és társaival akkor a Sharpihe R7 240 1GB GDDR5 128Bitet válsztod. Ezen a memória 73GB/s-on szaladgál.
Ez a lap pciex 1.0-ás és próbálja ki? :D
Pont most írtam mi van ilyenkor, elolvastad?
Felőlem megveheti, bele teheti majd max igazolja amit írtam. Nem hasra ütés szerűen írtam ezeket. Ez személyes tapasztalat volt ismerős gépében.
TDP az a felvett maximális teljesítményt jelenti. Ami itt 30W. Nem tudom, mennyit tud felvenni az 1.0-ból, de gyanítom, ennek a kártyának elég.
A többi jónak tűnik amit írtál.
Ha a kérdező megvette, majd megírja a tapasztalatot.
Na erre én kiváncs leszek. :) Am az R9-en van táp csati. A fogyasztás meg az R7 240 nél még az etedeti zafír dobozon is 75W TDP írva. :) Szóval ennyit a maxiumokról.
De ha hnap egy kicsit kutakodok még a kérdések itt és a PC fórumon is meglehetőek. :) Sőt még diagram is az adia 64 gpu fesz ugrások is.
Bármilyen 3D számítás igényes feladatnál 1-2 FPS volt.
Eleve több séma van R7-nél is és nyugodt szívvel állíthatom hogy ez így van. De én nem szívesen dobnék ki 20 ezer forintot egy olyan VGA-ra amin csak facebook-ozni lehetlesz csak. :) Akkor az ismerősöm is így volt vele, azt hitte a kártya rossz. Majd jött a csere kártya. Az is ugyan ezt csinálta. Elhozta nálam, itt 3.0 szépen működött. Ugyh tépte a haját mikor muszáj volt eladnia 10K-ért mert ennyiért tudta elpasszolni csak. :)
Mire bepötyögöm tabbal addigra írsz.
Azt most amúgy fontos kikötni, hogy GDDR5-ös R7 240-rõl volt szó! Bár nem hiszem, hogy lenne TDP különbség gyártón és típuson belül, ha csak a memóriák különböznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!