Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen gyorsak azok a számítóg...

Milyen gyorsak azok a számítógépek, amikben olyan alaplap van, amire integrálták a processzort és a videokártyát is?

Figyelt kérdés
Gondolkozom rajta, hogy egy olyan alaplapot vegyek, mert zavar otthon a gép zúgása. Már így is egy olyan tápom van, ami ventilátor nélküli passzív hűtésű. Természetesen olyanra gondoltan, aminek szintén passzív a hűtése.
2015. márc. 3. 08:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Hát, szerintem amelyik processzor passzív hűtésű, az túl jó nem lehet max tablet, esetleg laptop, bár sokszor az is elég. Vagy ezek ilyen nagyobb területen elosztott procik? Bár az nem hiszem, hogy megvalósítható lenne úgy, hogy jó teljesítményű legyen és nagyobb áramokkal is dolgozna.
2015. márc. 3. 09:05
 2/11 anonim ***** válasza:
Ja, a hangon azért egy kicsit lehet javítani szigeteléssel, igaz nem sokat, ha zavar.
2015. márc. 3. 09:07
 3/11 anonim ***** válasza:
Ennyi erővel jobban járnál, ha vennél egy passzív hűtést a mostanidra, nekem Prolimatech Meghalems-szel 54 fok a maximum, amit elérek i5 4670 mellett. Az, aminek integrált processzora van általában nagyon gyenge, gyenge pentium, vagy még rosszabb. Persze, netezni pont elegendő.
2015. márc. 3. 09:10
 4/11 anonim ***** válasza:
Iroda PC-nek tökéletes az ilyen, de játékokat nem nagyon fogsz rajtuk futtani. Talán a sokkal régebbieket igen.
2015. márc. 3. 09:11
 5/11 anonim ***** válasza:
APU-s megoldást válassz, mert az integrált procis alaplapok harmatgyengék. Az APU-nál a proci tartalmazza az erős grafikus csipet, így kiváltható a videokártya - pl. egy a8-7600-al. A processzor hűtését meg tudod oldani aktív módon (az elég halk gyárilag), vagy passzív hűtőbordákkal - átlag 45-65-95 watt között mozog az apuk fogyasztása (típusfüggő)
2015. márc. 3. 10:04
 6/11 BlodDrunk ***** válasza:

1:Mire használod a gépet??

Ez a legfontosabb dolog most.

Ha csak net,film, akkor tegyél a procira passzív hűtőt és vegyél passzív vidikarit és megvan oldva. a problémád.

Vinyó helyett meg egy SSD-t és tényleg olyan lesz mintha nem is menne.

Ha játékra is használod borul az egész az 1. kérdésre válaszolj először.

2015. márc. 3. 11:38
 7/11 A kérdező kommentje:

Ja igen, azt nem írtam, hogy mire használom. Az idő nagy részében internetre, filmnézésre (elég sok köztük a HD-s) TV nézésre/felvételre.

Amúgy már most is egy APU-s processzorú gépem van:

AMD A10-7850K

Egy Zalman CNPS8900 Quiet hűtőt vettem rá, de nekem még az is hangos kicsit. A gyári hűtője egyenesen borzalmas volt, azért vettem rá egy másikat. Ezen kívül nincs a házban semmi más ventilátor, ami forogna.

2015. márc. 3. 12:41
 8/11 anonim ***** válasza:

Ha az ár és a méret nem akadály, akkor ilyet venék a helyedben:

[link]

még mindig olcsóbban kijön, mint egy új konfig. Arra figyelni kell, hogy csak low-profile RAM-ok férnek be mellé, s elég nagy ház kell neki.

Ha olcsóbbat keresel:

[link]

Ez sem egy pici darab, de ha minden igaz már high-profile ramok is beférnek alá. Ehhez is viszonylag széles ház kell, hogy beférjen.

2015. márc. 4. 02:34
 9/11 anonim ***** válasza:
Azért egy 95 wattos apu-hoz ne akarjunk már 30000ft-os hűtőt ajánlani... :)
2015. márc. 4. 08:57
 10/11 anonim ***** válasza:
HUN_Sector márpedig elkell mellé, főleg, mivel szorzózármentes. Később jól jöhet, ha húzni akar rajta egy keveset. A passzív hűtőkből nyilván jóval drágább egy olyan, ami rendesen lehűti, mint egy aktívból (ami kijönne 6-12 000 Ft-ból is). De ha ismersz a ZALMAN FX100-nál olcsóbb és jobb passzív procihűtőt, akkor mondd nyugodtan, így legközelebb már azt is tudom ajánlani másnak, ha kell. No meg a kérdező is jobban jár. :)
2015. márc. 5. 00:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!