Milyen wifi adapterrel lehetne megoldani?
Sziasztok!
A házba, ahol lakom,sajnos nem tudják bekötni a netet ( állítólag nem elég erős a jel?), de a másik házunkhoz, ami a mienk 2. szomszédja igen.
Ez olyan 50 métert jelenthet légvonalban. (1 telek van köztünk, talán nincs is 50 m)
Az a kérdésem, hogy milyen erősségű (?), fajta (?), akármilyen wifi adapterrel vagy _egyéb eszközzel_ tudnánk megoldani, hogy A-ból B-be eljusson a net, illetve,ha eljut, akkor használható sebességű is legyen?
Bocsi a sok kérdőjelért, bizonytalanságért, de lány vagyok és nem értek ehhez a dologhoz :) :D:D
Minden választ előre is köszönök :)
100 métert rálátás mellett a standard asztali WiFi router is tud elméletileg.
50 métert padlásra szerelve még átvihet ha a két ház között nincs semmi (másik tető, fa, stb).
Ha van lehetőség próbáld ki.
A korrekt megoldás szerintem az irányított antenna (az előttem szóló is javasolt ilyen megoldást).
Köszönöm a válaszokat!
És ezeknél az átvitel közben csökken a sávszélesség?
"És ezeknél az átvitel közben csökken a sávszélesség?"
Nem tudom pontosan mire gondolsz.
Megfelelő térerő mellett a WiFi átvitel a használt szabvány szerinti maximális lesz antennával is.
De a WiFi lassabb lehet a réznél. Gigabitet nem tolja át.
Pl. g-s Wifi esetén 54 Mbps az elméleti maximum.
Kell két irányított antennával ellátott, kültéri, távtáplálható vezeték nélküli elérési pont. Például ilyenből egy pár: [link]
Wifi-vadász készlet és hasonló gagyi, kínai, kici, occó USB-s wifi stickek felejtősek.
Mind a kettőt fel kell helyezni a ház tetejére egy-egy antennaárbócra - úgy hogy közöttük ne legyen terepakadály (fa, fal, tető, stb) - és egymás felé forgatni.
Az egyik - az Interneteléréssel rendelkező házban levő - eszközt az eszközöhöz adott tápfeladón keresztül be kell kötni a router/home gateway egyik LAN portjába; a másik eszközt pedig az eszközhöz adott tápfeladón keresztül le lehet vezetni a számítógéphez.
"És ezeknél az átvitel közben csökken a sávszélesség?"
Az adatátviteli sebesség csökkenhet, ha nincs megfelelő optikai rálátás a két állomás között, vagy valamilyen zavaró tényező, interferencia lép fel.
Ez esetben az eszközök csökkentik az adatrátát vagy megnövekedhet a csomagveszteség is, ami negatív befolyással van a maximum elérhető adatátviteli sebességre.
"Pl. g-s Wifi esetén 54 Mbps az elméleti maximum."
Az az adatrátája, nem az adatátviteli sebessége. 54 Mbps-os adatrátánál az adatátviteli sebesség 20-25 Mbps maximum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!