Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen wifi adapterrel lehetne...

Milyen wifi adapterrel lehetne megoldani?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A házba, ahol lakom,sajnos nem tudják bekötni a netet ( állítólag nem elég erős a jel?), de a másik házunkhoz, ami a mienk 2. szomszédja igen.

Ez olyan 50 métert jelenthet légvonalban. (1 telek van köztünk, talán nincs is 50 m)

Az a kérdésem, hogy milyen erősségű (?), fajta (?), akármilyen wifi adapterrel vagy _egyéb eszközzel_ tudnánk megoldani, hogy A-ból B-be eljusson a net, illetve,ha eljut, akkor használható sebességű is legyen?

Bocsi a sok kérdőjelért, bizonytalanságért, de lány vagyok és nem értek ehhez a dologhoz :) :D:D

Minden választ előre is köszönök :)

2015. febr. 26. 15:44
 1/7 anonim ***** válasza:

ezek közül válaszd ki, a neked megfelelőt:

[link]

[link]

[link]

2015. febr. 26. 15:52
 2/7 Szirty ***** válasza:

100 métert rálátás mellett a standard asztali WiFi router is tud elméletileg.

50 métert padlásra szerelve még átvihet ha a két ház között nincs semmi (másik tető, fa, stb).

Ha van lehetőség próbáld ki.

A korrekt megoldás szerintem az irányított antenna (az előttem szóló is javasolt ilyen megoldást).

2015. febr. 26. 16:01
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

És ezeknél az átvitel közben csökken a sávszélesség?

2015. febr. 26. 16:04
 4/7 Szirty ***** válasza:

"És ezeknél az átvitel közben csökken a sávszélesség?"

Nem tudom pontosan mire gondolsz.

Megfelelő térerő mellett a WiFi átvitel a használt szabvány szerinti maximális lesz antennával is.

De a WiFi lassabb lehet a réznél. Gigabitet nem tolja át.

Pl. g-s Wifi esetén 54 Mbps az elméleti maximum.

2015. febr. 26. 16:31
 5/7 anonim ***** válasza:
53%

Kell két irányított antennával ellátott, kültéri, távtáplálható vezeték nélküli elérési pont. Például ilyenből egy pár: [link]

Wifi-vadász készlet és hasonló gagyi, kínai, kici, occó USB-s wifi stickek felejtősek.

Mind a kettőt fel kell helyezni a ház tetejére egy-egy antennaárbócra - úgy hogy közöttük ne legyen terepakadály (fa, fal, tető, stb) - és egymás felé forgatni.

Az egyik - az Interneteléréssel rendelkező házban levő - eszközt az eszközöhöz adott tápfeladón keresztül be kell kötni a router/home gateway egyik LAN portjába; a másik eszközt pedig az eszközhöz adott tápfeladón keresztül le lehet vezetni a számítógéphez.

[link]

"És ezeknél az átvitel közben csökken a sávszélesség?"

Az adatátviteli sebesség csökkenhet, ha nincs megfelelő optikai rálátás a két állomás között, vagy valamilyen zavaró tényező, interferencia lép fel.

Ez esetben az eszközök csökkentik az adatrátát vagy megnövekedhet a csomagveszteség is, ami negatív befolyással van a maximum elérhető adatátviteli sebességre.

"Pl. g-s Wifi esetén 54 Mbps az elméleti maximum."

Az az adatrátája, nem az adatátviteli sebessége. 54 Mbps-os adatrátánál az adatátviteli sebesség 20-25 Mbps maximum.

2015. febr. 26. 18:48
 6/7 Szirty ***** válasza:
Túlmaszturbálni sem érdemes.
2015. febr. 26. 19:17
 7/7 anonim ***** válasza:
Én csak a kérdezőnek akarok jót - a gagyi eszközök és a nem megfelelő kiépítés miatt ne neki (vagy nekem) fájjon a feje(m), hanem annak, aki ilyesmit sóz rá - a később elégedetlenkedő - kuncsaftra.
2015. febr. 26. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!