Miért nem lehet fogni a netet az WiFi USB adapterrel?
Előre is bocsi, ha zöldségeket írnék, remélem sikerül jól leírnom a helyzetet. Van itthon 3 gép, amiből 2-n már megy a net, a 3.-on most szeretném beüzemelni. A 2 működő egy router jelét fogja vezeték nélküli TP-Linkes USB adapterrel. A 3. géphez is vettünk egy ilyet, csak kicsit újabb. Eléggé valószínű, hogy nem a típusa a hiba, mert bevittük az informatikai boltba a már használatban lévőt, és ahhoz hasonlót kértünk az eladótól. A termékhez kapott CD-ről feltettem a típusnak megfelelő drivert, utána pedig megpróbáltam kapcsolódni a hálózatra. Ugye itt egy jelszót kéne kérnie, hogy csatlakozni tudjak. Kéri is, de bármit beírok, csatlakozik, ugyanis nem a routerhoz kéri a jelszót, hanem azt kéri, hogy állíts be egy teljesen új jelszót. (azaz kéri a jelszót, meg annak a megerősítését. Ez a furcsább dolog. De van egy másik is. Mikor az észlelt hálózatokat lefrissítem, a miénket sokszor nem találja meg az adapter. Pedig odaviszem a routerhez 1 méterre. A két régebbi típus, amivel fogjuk a netet, jóval messzeb van a routertől, ráadásul a házban egy szintel feljebb is vannak ezek a gépek. Mégis tökéletesen látják a hálózatot. Ezt sem értem, miért van.
Tudnátok segíteni, mi a probléma?
TL-WN721N
A működőké mind2 TL-WN620G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!