Intel Core i5-4460 vagy AMD FX 8350?
3. Lehet hogy olcsóbb, de drágább hozzá az alaplap.
Szerintem ha nem akarja húzni akkor mindenképpen az I5.
I5 egyértelmű
AMD-nél hiába van elszállva egyes ember a 8 magtól
nemtud többet! :D
Sosem jobb az a retek AMD, mint az i5..
Az Intel i5 4460 kategóriájában verhetetlen.
Lófaszt nem jelent az, hogy 8 magos..
Ezzel vakítják a népet, hogy 8 magos és 4ghz.. De az i5 röhögve elveri :D
(Sok okos még össze is szorozza xD 8x4=32Ghz)
Az AMD egyetlen területe TALÁN.. hangsúlyozom TALÁN a munka.. renderelésnél satöbbi.. De ot is csak úgy, ha veszel rá egy baszott toronyhűtést és 5Ghz-ig húzva.
Játékra i5 4460!! NINCS ELLENFELE!!!
Amúgy gondolkozz.
i5-nek elég egy 15 ezres lap. 52+15=67Ezer.
FX-eknek komolyabb lap kell, 20fölött, + a gyári hűtőjök is retek, s ha használni is szeretnéd azt a procit, még húzod is... amiből az jön, hogy minél erősebb hűtés.
50(proci)+20(lap)+15(procihűtő)= 85ezer forint.
Nem azért gyerekek.. veszel 67 rugóért egy olyat, ami még 3 év múlva is processzor lesz, vagy veszel 85ért(ha nem drágábban, mert 20 ezerért egy lap olyan proci aléá amit 5ghz köré húzol, nem biztos, hogy elég) egy olyan procit, melynek foglalata, architektúrája már elavult, s nyúzod nyúzod 5Ghz-en .. hát nem tudom..
Ha mégis nagy teljesítményt akarsz, s húzni a dolgokat, az AMD config helyett(90ezer) veszel egy i5 4670k-t(70ezer) meg egy fasza toronyhűtést 15ért és 85-ből egy olyan configod van, hogy megszólal.
AMD semmiképp ne vedd!!!!
Ha elég az i5 4460(mindenre elég manapság a játékok terén)
azt vedd, ha nem, i5 4670k, egy pofás hűtés rá és még 5 évig nem kell procit venned.
PONT!
Üdv, ToTo
Egyetértek, szerintem is az Intel a jobb választás.
Emellett szerintem nem teljesen igaz az, amit az előttem szóló írt.
1) Amellett, hogy az I5 kicsit/sokkal(játéktól függ) jobban teljesít, az AMD a legtöbb játékban teljesen jó.
2) Tényleg 8 magos, 4Ghz-es, és ez össze is szorozható azokban az esetekben, ahol mind a 8 magot kihasználja a program. Sajnos ilyen program kevés van, és jellemzően nem játékok. Viszont 1Ghz az AMD-től nem ad akkora teljesítményt, mint 1Ghz az Inteltől. (A CPU felépítése és az L2 cache elosztása miatt)
3) Az AMD jól teljesít, anélkül is, hogy 5Ghz-ig húznád. Egy 4460-nál munkában általában kicsit gyorsabb. Persze vannak programok, munkák, ahol az Intel lényegesen jobb. Teszt:
(Tudom, hogy itt 3570K van, nem 4460, de ezek nagyon hasonló teljesítményt nyújtanak.)
4) A gyári hűtője nem jobb az Intelnek, mint az AMD-nek. Megfelelően szellőző gépházban ha nem húzod fel az órajelet, az AMD alap hűtő ugyanúgy megfelelően hűt, min az Intel. Ha húzni akarod a processzort, akkor az alap hűtés nem elég sem AMD, sem Intel esetében. Teszt:
https://www.youtube.com/watch?v=M8IgbfFJ0tI
Ez alapján az AMD: 50+20=70 ezer
Intel: 52+15=67 ezer
5) Ha egy I5 4670K-t akarsz, amit tuningolsz, akkor a 70 ezer forintos CPU és a 15 ezer forintos hűtés mellé kell egy alaplap is(amit az előző kommentelő nem számolt bele), amit 25 ezernél olcsóbban nem kapsz ha olyat akarsz, amin tuningolhatsz is. Ez így 70+15+25, azaz 110 ezer forint szemben az AMD-vel, ami hűtővel együtt is csak 85000Ft, anélkül 70000Ft körül van. A 4670K tényleg jobb, de annyival jobb, hogy 70000Ft helyett 110000Ft-ot adj érte? Ezt rád bízom. Ha 110000Ft-od van, inkább vegyél egy I7-et (90 ezer), és egy alaplapot (15 ezer), azzal jobban jársz szerintem.
Kedves ToTo, nem értem miért annyira szívügyed, hogy Intelt vegyen, hogy ilyen stílusban írj:
"az a retek AMD", "Lófaszt nem jelent", "egy baszott toronyhűtést", "NINCS ELLENFELE!!!", "AMD semmiképp ne vedd!!!!". Nem vitatom, hogy az Intel jobb választás, de az AMD sem "retek".
Én is az I5-öt ajánlom, de nem kell utálni az AMD-t sem. Ha az AMD nem lenne a piacon, az nekünk lenne a legrosszabb.
( [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!