Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy "gyorsítsam" az ssd-t?

Hogy "gyorsítsam" az ssd-t?

Figyelt kérdés
Vettem egy ssd-t, átmásoltam a rendszert ssd optimalizálva, de ugyan olyan lassú mint a sata 2-es winchesterem volt. Sata 3-ba dugtam, és azóta rendbe is raktam, töredezettségmentesítettem stb. Az ssd gyors, 520 mb/sec írás és olvasás is. A BIOS-ba mit kell bekapcsolni hogy jó legyen? Még sose volt ssd-m, nem akarom úgy állítgatni hogy nem kérek előtte tanácsot. Most a sata csatlakozókat ide-ként kezeli, mire állítsam? illetve achi és native módokat be vagy ki kapcsoljam? Előre is köszi!

2015. febr. 19. 19:39
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Az én gépem furcsán működik. Átdugtam sata 2-be, és hopp, mostmár szerinte minden jó, és sata 2-vel van több mint 300 mb/sec. De csak olvasásból. Írásból most még lassabb.
2015. febr. 19. 20:25
 12/16 BlodDrunk ***** válasza:

IDE módban volt telepítve.

1.Huzz rá új wint szerintem.

Ha nem emgoldható:

2.Windows 7 operációs rendszerekhez le kell tölteni valami regisztrációs fájlt. A Windowst IDE módban elindítva importáld be a regisztrációs fájlt a Windowsba,majd indítsd újra a gépet. A BIOS-ba lépve ezután a SATA módot kapcsold át AHCI-ra, így el fog indulni a windows.

Ennek olvass még utána neten,meg,hogy mit kell letölteni hozzá azt nem tudom és én is csak olvastam erről.

SZóval legegyszerűbb az 1. megoldás.

2015. febr. 19. 20:28
 13/16 A kérdező kommentje:
Utolsó, nem egyszerűbb az első módszer, mivel már megvan a 2. De azért köszi :) Amúgy aschi mód nem működik a sata 3-on :(
2015. febr. 19. 20:32
 14/16 BM-Striker ***** válasza:
Alplap típusa?
2015. febr. 20. 02:56
 15/16 A kérdező kommentje:
Gigabyte GA-P35-DS3
2015. febr. 22. 13:45
 16/16 BM-Striker ***** válasza:

Eleve a lap csak SATA2-t tud a gyártó oldla szerint.

1. Az SSD-t a narncsárga csatkaozóba dugd, mivel az tartozik az Intel ICH9-hez. A lila cstalakozó a Gigabyte(Jmicron) vezérlőhöz tartozik, aminek gondjai vannak az SSD-kkel.

2. Haszunáld az alapértrlmezett Microsoft ACHI driver-t az Intel helyett.

2015. febr. 24. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!