Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy "gyorsítsam" az ssd-t?

Hogy "gyorsítsam" az ssd-t?

Figyelt kérdés
Vettem egy ssd-t, átmásoltam a rendszert ssd optimalizálva, de ugyan olyan lassú mint a sata 2-es winchesterem volt. Sata 3-ba dugtam, és azóta rendbe is raktam, töredezettségmentesítettem stb. Az ssd gyors, 520 mb/sec írás és olvasás is. A BIOS-ba mit kell bekapcsolni hogy jó legyen? Még sose volt ssd-m, nem akarom úgy állítgatni hogy nem kérek előtte tanácsot. Most a sata csatlakozókat ide-ként kezeli, mire állítsam? illetve achi és native módokat be vagy ki kapcsoljam? Előre is köszi!

2015. febr. 19. 19:39
1 2
 1/16 BlodDrunk ***** válasza:

BIOS-ban a SATA vezérlőjének módját AHCI-ra kell állítani.

TRIM parancsot csak az AHCI meghajtóprogram képes továbbítani.

Működik a trim?

Start menü/ futtatás keresőjébe írd azt, hogy "cmd" majd a bejövő ablakba azt, hogy "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor jó, viszont ha 1, akkor be kell kapcsolni a TRIM-et, ehhez az "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" parancsot használd.

2015. febr. 19. 19:48
 2/16 anonim ***** válasza:
SSD-t tilos töredezettségmentesíteni
2015. febr. 19. 19:49
 3/16 A kérdező kommentje:
Ez itt egy nulla: 0. Köszi :) Az aschi be van kapcsolva, a native-val viszont nem tudom mite lehet elérni, az jó ha be van kapcsolva?
2015. febr. 19. 19:49
 4/16 A kérdező kommentje:
második, a maikat már nem. Egy alkalomtól nem lesz bajuk. Csak bekapcsolva hagyni nem szabad az automatikus töredezettmentesítést.
2015. febr. 19. 19:50
 5/16 A kérdező kommentje:
*töredezettségmentesítést
2015. febr. 19. 19:51
 6/16 Osynho ***** válasza:
Csak értelmetlen töredezettségmentesíteni, mivel nem lehet töredezett. :D
2015. febr. 19. 19:55
 7/16 BlodDrunk ***** válasza:
A windowst IDE módban telepítetted fel??
2015. febr. 19. 19:56
 8/16 A kérdező kommentje:
Utolsó, igen, át lett állítva aschira, van rá egy kis trükk. Viszont mosk egy diagnosztikai programmal megnéztem, a sata 3-as winchestereim lassabbak a sata 2-es nél, és azt írja melléjük hogy pci ide - BAD. Ez miez?
2015. febr. 19. 20:06
 9/16 BlodDrunk ***** válasza:

Átolvastam előről.

HDD-ról le van törölve a win7??

1.Boot helynek az ssd-van megadva.

HA igen akkor továbbiak...

AZ lesz a baj,hogy átmásoltad simán a win-t.

Ez felejtős ssd-nél,vagyis nem érdemes bonyolult ha érdekel ebben privátban segítek.

Legegyszerübb,ha formázod és raksz új win7-et ssd-re úgy,hogy az achi be van kapcsolva és kész ennyi,jó lesz.

Ha nagyon régi a géped lehet az is probléma,ha maga az egész gép lassú egy ssd nem fog megváltást hozni.

2015. febr. 19. 20:14
 10/16 A kérdező kommentje:
ssd-ről bootol, winchesteren így nincs op rendszer. A másolás nekem azt jelenti hogy átmigráltam ssd-re külön ssd optimalizálással. Valami a sata 3-as csatlakozóimmal van. Ha arra van dugva winchester akkor a progri ezt írja rá: pciide - BAD
2015. febr. 19. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!