Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha egy full hd tv-t használnék...

Ha egy full hd tv-t használnék a számítógéphez monitor helyett annak lenne valamilyen hátránya?

Figyelt kérdés
játékok és filmek 1080p-ben

2015. febr. 16. 23:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
semmi
2015. febr. 16. 23:59
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Sőt, sokan direkt építenek a TV-hez ún HTPC-t azaz egy multimédiás gépet. :)
2015. febr. 17. 00:01
 3/11 A kérdező kommentje:
hiszek nektek :)
2015. febr. 17. 00:12
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a monitort közelebbről szoktuk nézni, mint a tévét, ezért sok tévének nem annyira magas a pixelsűrűsége, közelről pixelesebbnek látszik, mivel nagyobbak szoktak lenni a monitoroknál. Azonos felbontásnál a kisebbeknel jobb képük van, ha közelebbről nézzük.
2015. febr. 17. 01:11
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem utolsó sorban a TV-ket nem arra tervezik hogy 30 centiről nézd. Ki fogja sütni a retinád, ha meg leveszed a fényerejét meg állítgatod, akkor a színhelyességed fog torzulni.

És ahogy az elöttem szoló is írta pixelesnek fogod találni a képet.

ezen felül játékokban a tv típusától függően input laggot fogsz tapasztalni.

2015. febr. 17. 02:04
 6/11 A kérdező kommentje:
Akkor ti mit ajánlanátok játékhoz és filmhez? vegyek inkább egy jó nagy monitort tv tunerrel??
2015. febr. 17. 02:17
 7/11 anonim ***** válasza:

A nagy monitorok jóval drágábbak mint a nagy tévék, van ennek valószínűleg valami oka...

Egyébként egy valami biztos nagyon gáz, ha csak VGA csatlakozóval tudsz a TV-hez csatlakozni. HDMI, DVI, DisplayPort az rendben van, azok mind digitálisok.

2015. febr. 17. 03:05
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván ha TV-re köti a gépet, akkor nem 30 centiről nézi, mint egy monitort. 2-3 méterről nem látszik pixelesnek és egy fotelből hátradőlve kényelmesen mozizhat, játszhat stb. Én is vettem vezeték nélküli perifériákat (bill, egér, xbox kontroller) és a nappaliban jól elvagyok a multimédiás géppel is (persze komolyabb játékok esetén van erősebb vas egy 24" monitorral, amit a másik szobában nyúzhatok, ha kockulni akarok). Vagy köztes megoldás lehet egy 27"-os monitor-TV (tesóm is ilyet használ ezért tudom milyen). Közelről is nézhető és bazi nagynak tűnik, messziről is vállalható, de azért nem egy nagy képernyős TV azaz csoportos mozizásra nem a legjobb.
2015. febr. 17. 09:43
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Keress egy LG27"-os IPS full HD monitort, gyakran ingadozik az ára 50-60 között:

[link]

2015. febr. 17. 10:01
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Kicsivel többért van ilyen TV tunerrel és távirányítóval is (LG 27" IPS LED Monitor-TV) 60-70 között szokott lenni az ára (legalábbis decemberben ennyiért láttam).

Ooopsz, ahogy nézem, megszaladt az ár (frank-euró para miatt gondolom)

[link]

2015. febr. 17. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!