Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek 2x 1,8 ghz-s...

Szerintetek 2x 1,8 ghz-s procival,1,5 gb rammal 512 mb videókártyával win7-et vagy xp-t használjak?

Figyelt kérdés
Csak mert betettem egy másik vinyót amin volt xp, bebootolt róla a rendszer méghozzá egy szempillantás alatt, a win7 rendszerigény megvan, meg elméletileg jobban kompatibilizálva van a gépemre, de még is lassabb

2015. febr. 16. 10:31
 1/6 Tengor ***** válasza:

XP-t csak akkor, ha nem kötöd hálózatra a gépet! Az XP korszerűtlen, nem biztonságos és nagyon nem ajánlott.

Azon kívül valószínűleg ha huzamosabb ideig használod, akkor az is be fog lassulni és ugyan ott leszel.

Egy XFCE-vel szerelt linux-szal biztonságosan tudod használni, érdemes lehet kipróbálni.

2015. febr. 16. 10:37
 2/6 anonim ***** válasza:

Tengor +1!

Ezen a gépen szinte bármilyen Linux disztró hasítana a Win.-hez képest. Ha nem akarsz játszani -megjegyzem ahhoz nem is elég erős igazán ez a gép- ,akkor hasznosabb lenne egy Linuxot tenni rá.

2015. febr. 16. 10:57
 3/6 Lajtai László ***** válasza:
Win 7 32 bit, is mehetne rá ha lenne benne legalább 2 gb ram. de inkább 3. sajnos az 1,5 igen kevés lenne.
2015. febr. 16. 11:26
 4/6 anonim ***** válasza:
Írd le hogy pontosan mik vannak a gépedben.
2015. febr. 16. 14:34
 5/6 csacsi2 ***** válasza:

nekem ugyan ezen gépígénnyel, kivéve a videokártya az (256) jól fut az xp. És nem nem volt vírusom mert van (még 2017-ig biztosan) tűzfalam, ill 2009-es telepítés. erre a gépre nem való xp-nél nagyobb Windows. Esetleg valamelyki (ez sem mindegy) linux distro aminél nem lesznek a későbbiekben sem kompatibilitási problémák.

Nemrég ment tönkre a ram-om vennem kellett, szerencsére kaptam 3000 -ért egy 1GB-osat, így lett DDRI 2GB (a 1.5-helyett). Szervízben egyből ajánlottak 32.000-ért egy jobb használt gépet, de ha nincs baja akkor az ember nem dobja ki a gépét, nem olyan világot élünk. Egyszóval előbb utóbb úgy is venni kell, én addig el vagyok az xp-vel, gyors, nincs semmi gond vele és vírust sem kapok, de ha nem lesz támogatott vírusírtó ami nem holnap lesz akkor is lesz heurisztikus védelem ill biztosnsági mentés baj esetére.

2015. febr. 17. 15:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Inkabb 64bites win xp használj.
2017. jún. 13. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!