Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Valaki tud segíteno overclock-...

Valaki tud segíteno overclock-olni?

Figyelt kérdés

Core 2 Duo E6750 procim van az alaplap :Asus P5k,sikerült oc-olnom 2.6 ról 3.5 re de elvileg 4 ghz re is lehet.Amikor beállítottam a "bus speed" et 500 ra es a 1.45 volt ot állítottam be.Bekapcsolt a gép és a windows logo és az írja hogy felkészülés az automatikus jaVÍTÁSRA aztán 10 mp mulva kikapcsol.EGyik oldalon írták ezt hogy meg lehet csinálni de ott csak annyit írtak a a bus speedet 500 ra a volt-ot pedig 1.45 re.

Valaki ha segítene nagyon megköszönném.

És a hűtés miatt nem kell aggódni.

2015. febr. 15. 09:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A processzor túlpörgetése lutri.

Az adott darabtól függ, hogy milyen órajelig működik stabilan. 1 GHz órajel emelés már nagyon szép eredmény. Lehet, hogy a te processzorod csak eddig bírja.

2015. febr. 15. 09:58
 2/11 anonim ***** válasza:

minden cpu más és más van amivel csak ennyit lehet van amivel meg többet.

~35% oc ez is.

2015. febr. 15. 09:59
 3/11 A kérdező kommentje:
De ezzel a processzorral csinalták meg , mitől lehete ez a probléma vagy mit kéne mást állítani??
2015. febr. 15. 10:20
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem ezzel, hanem ilyennel. Nagy különbség.
2015. febr. 15. 10:23
 5/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
Ha veted/kaptad és tudod hogy ténleg enyin ment elöző tulajnál akkor is nálad más már a teljes! "környezet" mint nála
2015. febr. 15. 10:40
 6/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#4 +1

De kérdést elolvasva te csak oldalon látál egy tuning adatot...

2015. febr. 15. 10:41
 7/11 A kérdező kommentje:
Igen , de akkor azt mondjátok hogy lehet h valakinek ugyanilyen processzorral sikerült de az nem azt jelenti hogy ami nekem van h ezzel is menni fog ? Bocsánat én úgy értelmeztem h ti azt hittétek hogy én láttam az egyik oldalon hogy valamilyen processzort overclockoltak 4ghz-re :).Valahogy csak lehetséges ,az mitől van hogy overclock után megy 5 p ig a gép aztán kékhalált kap ?
2015. febr. 15. 11:58
 8/11 anonim ***** válasza:

#7 Igen, pontosan azt mondjuk. És azért hal le a gép, mert azon az órajelen már nem stabil.

Esetleg próbálkozhatsz valami autotuning szoftverrel. Az Asus alaplaodhoz pl. szerintem kaptál egy driver CD-t, ami van egy AI Suite program, aminek a része az ASUS AI Booster.

2015. febr. 15. 12:23
 9/11 anonim ***** válasza:
Az én 6750-em 3,33Ghz-en járt és azon stabil volt, bár érezhetően jobban melegedett a gyári léghűtéssel. A 4Ghz-hez (ha lehetséges egyáltalán) szerintem vízhűtés kellene.
2015. febr. 15. 13:14
 10/11 A kérdező kommentje:
EDDIG 3.5 ghz en volt de gondoltam hátha még ki lehet hozni belőle valamit ,coolermaster hype 212 evo hűtőm van és így nem megy 40 fok fölé 3.5 hz en .3.8 ghz en még elindult a gép de kb kék halált kapott most vagyok 3.66 ghz en és stabil de már 3.7 ghz en kékhalált kap ugyhogy úgylátszik ez a max.
2015. febr. 15. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!