Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » CTG 500 elég egy i5 4460+r9...

CTG 500 elég egy i5 4460+r9 280x-nek?

Figyelt kérdés
2015. febr. 13. 07:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Úgy látom ez a néhány sor, különösképp az utolsó 6 szó igencsak elkerülte a figyelmed.

"Játékkal

terhelt mérés közben

meglehetősen sűrűn és gyorsan

ingadoznak az értékek, ezért ide

egy olyan értéket próbáltunk

regisztrálni, mely a legtöbbször

villant fel az eszköz kijelzőjén,

vagyis nem a csúcsértéket

jegyeztük fel."

" Egy eszköz

soha nem fogja elérni a

maximális TDP értéket, mindig

jóval alatta fog fogyasztani,"

Ennél nagyobb baromságot is régen olvastam.

2015. febr. 13. 17:39
 12/14 anonim ***** válasza:
Az első idézet az általad linkelt teszből van.
2015. febr. 13. 17:41
 13/14 anonim ***** válasza:

Azért a TDP-ből nyugodtan ki lehet indulni, játék alatt nem szokott a TDP fölé menni a fogyasztás. Ha valaki úgy választ tápot, hogy összeadja a CPU és a VGA TDP-jét, rászámol még mondjuk 30%-ot (a többi fogyasztó + tartalék), és akkora tápot választ a 12V-os ágat figyelembe véve(!), azzal nem nagyon fog mellélőni. Hacsak nincs 10-10 HDD és ventilátora gépben.:)

"Akkor mégsem túlzás, amit a gyártók a VGA-k dobozán megjelölnek minimális táp teljesítményként?"

De túlzás. Nekem például 500W-os tápot ajánl a doboz, én meg teljesen nyugodtan használom 360W-ossal.

2015. febr. 14. 00:27
 14/14 anonim ***** válasza:

"A processzor is 100W felett. A 84W-os TDP-től függetlenül."

Na ez az igazi baromság. Hogy enne már 100W felett? Egyrészt a TDP-be bele van számolva az proci IGP része is, tehát rögtön felszabadul valamennyi, legyen mondjuk 10W, azzal biztos nem mondok sokat. Aztán ott van még az is, hogy egy játék se fogja 100%-ra terhelni mind a négy magot, főleg nem folyamatosan.

Na de számoljunk:

[link]

Itt egy 4670K, 136W-ot fogyaszt a teljes konfig prime95 alatt. Abból lejön a táp hatásfokából adódó veszteség, marad 125W. Abból lejön a videokárya, marad 111W. Azt a maradék 11W-ot nyugodtan odaadhatjuk a többi fogyasztónak, és akkor még keveset is mondtam valószínűleg. Tehát egy kis jóindulattal 100W prime95 alatt. És egy játék soha nem fogja így leterhelni. Sokkal közelebb áll a játékok alatt elérhető maximum fogyasztáshoz a Cinebench-es mérés, amivel 70W jön ki a procira.

2015. febr. 14. 00:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!