Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen videókártyákat nézzek?

Milyen videókártyákat nézzek?

Figyelt kérdés

Igazából a konfig megvan, és tudom, hogy milyen videókártyát akarok, de most telóról vagyok, nem tudom linkelni.

Az zavar, hogy a számokban nem bízok, mert hogy lehet az hogy egy 80 ezres jobb mint egy 150 ezres.

Igazából nvidiát szeretnék, de nem tudom.

A gép legfőképp játék, persze a legújabbakkal, emellett renderelés, vágás, programozás gyakorlás, és az egyéb.

A lényeg, hogy 100-140 ezer között a legjobb ár-érték arányú vidikari kellene, mert nem szeretem kidobni a pénzt, megnézek minden forintot, hogy annyi pénzből csak a legjobbat vigyem haza. Értitek.

De ha véletlenül pár ezressel van jobb, ami megéri, akkor az oké, de a 150-et azt ne lépje túl, és ha nem éri meg, akkor lehet lejjebb, mivel írtam, hogy 100-140.

gigabyte gtx 780 ti volt amit néztem, de a 80 ezres gtx 760 is majdnem ugyanannak TŰNT, és elbizonytalanodtam.

Akkor hogy van?

Mert ennyiből már csak a legjobb kéne.

2015. febr. 11. 00:01
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

[link]

Vagy ez, ez is akkora árban van, mert fel van húzva, de 3GB.

Mi legyen? Mert sok itt a választék.

Mit nézzek legjobban? Milyen adatokat figyeljek?

2015. febr. 11. 20:33
 12/21 A kérdező kommentje:
Pontosabban, mik azok az adatok, amik döntőek lehetnek, ha mondjuk 2 kari között vacilálunk?
2015. febr. 11. 20:34
 13/21 A kérdező kommentje:
Mindenesetre szerintem radeon lesz belőle.
2015. febr. 11. 20:35
 14/21 anonim ***** válasza:
Az r9 290x egy szinten teljesít, talán egy picit erősebb, mint a GTX970, viszont sokkal többet fogyaszt, bár ez valóban nem sokat számít a villanyszámlán, inkább a hőtermelést fokozza. Igazából én a helyedben várnék az új r9 3xx-es szériára, hamarosan kijön ( nem tudom pontosan mikor ) és akkor válogathatnál a legújabb kártyák közül...
2015. febr. 12. 00:26
 15/21 A kérdező kommentje:

Rendben, a konkrét elképzelés még nincs.

De légyszi azt írja már le valaki, hogy ha előttem van 2 majdnem egyforma vga, az egyik ebben, a másik abban jobb, akkor hogy döntsem el?

Mert van sok r9 290x, majdnem egyformák, az áruk más, de jobb.

Össze zavarodok, hogy döntsem el, hogy 27 videókártya közül a legjobbat vigyem?

Mert ár az mindegy végülis, +/- 10.000 Ft a legnagyobb eltérés

Szóval az ár kilőve, a választás érdekel, a számok, dx, opengl, mhz, mit nézzek?

2015. febr. 12. 15:10
 16/21 anonim ***** válasza:

"a választás érdekel, a számok, dx, opengl, mhz, mit nézzek?"

Ugyanazon típusból (pl. R9 290X) származó VGA-k esetén hiába nézed ezeket, mert az összes ugyanazt tudja, legfeljebb GPU és VRAM órajeleknél van eltérés. De az nem nagy, és a felhasználó is könnyen tudja tuningolni. Úgyhogy leginkább amit érdemes nézni, az a garanciaidő és a hűtés. R9 290X esetében az átlagosnál még jobban érdemes figyelni a hűtésre. Igazából nem is értem miért akarod magad 290X-szel szivatni, mikor itt a GTX970, ami lényegesen kisebb fogyasztással hozza azt a teljesítményt, és nem is drágább.

2015. febr. 12. 22:14
 17/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Így már azért könnyebb :D

Majd még elválik.

2015. febr. 13. 13:52
 18/21 A kérdező kommentje:

És mi a helyzet a 780 Ti-vel?

Mert az is valami olyan, csak tudja az Nvidia SLI-t.

De egyébként megéri 2 VGA-val játszani?

Hallottam hogy nem, de lehet?

Mert ez nekem nem olcsó, és nem szeretnék már a 2. évben cserélni.

2015. febr. 13. 16:08
 19/21 A kérdező kommentje:

A legjobb a gtx 980, de az drága nekem.

Nem tudom mi legyen :(

2015. febr. 13. 16:09
 20/21 anonim ***** válasza:

SLI-vel csak akkor foglalkozz, ha nincs olyan 1 GPU-s kártya a piacon, aminek elég lenne a teljesítménye. De jelenleg van, úgyhogy felejtsd el az SLI-t.

GTX780Ti nem éri meg. Amúgy GTX970-ből is lehet SLI-t építeni.

2015. febr. 13. 18:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!