A számítógép leáll, ha kicsit is megmozdítom, vagy meglököm, mitől kehet ez?
Eleinte azt hittem h tápcsere, ki is cseréltem, aztán pasztát raktam a procira, de utána jöttem rá hogy akkor áll le ha megmozdítom, minden kábel újra bedugtam, minden fixen a helyén van. Mégis mitől csinálhatja ezt? Mire gondoljak még?
Köszönöm!
A bekapcsológombon csak a bekapcsoláskor folyik áram. Az ottani kontakthiba menet közbeni leállást nem okozhat.
Viszont a vezetékek mozgatása jó gondolat. Én is azt tenném.
#11 Na mindjárt megmagyarázod, hogy működik a gépem! :D
Ez attól függ, hogy fizikai értelembe vett bekapcsoló gomb-e. Vannak olyan gépházak, ahol egy elektronika kapcsolja a gépet (nincs normál gomb, csak egy érintőpanel). 12 és 5 volt is kell a működéséhez. Ez pedig az alaplap tápkábeléről van leágaztatva (ennek is megvan az oka, különben kikapcsolt állapotban nem világítana). Ha az a toldás rosszul érintkezik (márpedig a kínai minőségnél előfordul) akkor ezt eredményezi ugyanis nem kap áramot az alaplap. Ami viszont igencsak leállással jár. :)
Milyen elborult elme kellett ahhoz, hogy egy faék egyszerűségű, örök életű, törpefeszültségű kapcsoló áramkört egy külön elektronikával kapcsoljon? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!