Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen videokártyát vegyek...

Milyen videokártyát vegyek ami harveresen tud már uHD 60fps filmeket is gyorsítani? (nem a játék teljesítmény számít hanem a lényeg hogy ha elterjed az uHD akkor nekem vigyen minden ilyen mkv fájlt a gépem.

Figyelt kérdés

Plusz egy kérdés, youtube alatt is működne a hd gyorsítás az új kártyával vagy akkor mindenképpen a proci számol és a youtube-os 4k videók ugyanúgy akadnának?

Mostani gépem: phenom x4 9500, Ati HD 4830 512Mb

Ezen a konfigon a youtube eddigi max 1080p videói 60fps-el még akadás mentesen mennek bár érdekes hogy főleg a proci dolgozik sokat ezt onnan tudom hogy ugyan olyan vagy még annál jobb minőségű 1080p mkv filmek vagy blueray közben csak alig 5%-ot dolgozik a proci mivel ez a kártya is tud hd gyorsítást.

Egyenlőre még ezt nem tudtam kipróbálni, letölthető uHD videókkal csak youtube-ot néztem.

Valaki ötlet?

2015. jan. 31. 14:23
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Igen, már próbáltam letölteni de nem jön be az hogy hová mentsem, tehát igazából nem tudom hogyan lehetne azt lehúzni onnan..am 30Mbit-es netem van.
2015. jan. 31. 21:27
 22/30 A kérdező kommentje:
Csak rákattintok az általad küldött linkre és a chrome mindjárt el is kezdené..lejátszani ha nem lenne az egész egy laggtenger
2015. jan. 31. 21:28
 23/30 A kérdező kommentje:
Ohh my god..jobbklik mentés..beszarok..nem vettem észre mert annyira akadt az egész...
2015. jan. 31. 21:30
 24/30 A kérdező kommentje:

Megnéztem gépen..használhatatlanul laggol proci közben 100%

Nem tud vele mit kezdeni, na és ilyenkor lennék kívácsi ha beletenném a legolcsóbb full alsókategóriás de mostani szériás kártyát, valami r4 vagy 7000 akármit akkor lehet azokon meg menne mint a gyerekverés.

2015. jan. 31. 21:47
 25/30 anonim ***** válasza:
nekem x3 van egy gtx660-al de gpu 52% cpu 92-100%.. mondom.. volt srác akinek hasonló volt a baja core2 quaddal és jó vga-val .. ez ilyen itt nem csak gpu kell
2015. jan. 31. 22:08
 26/30 A kérdező kommentje:

Igen de neked viszont nem akad..mert bár a procid is dolgozik rendesen de van mellette egy 600-as nvidia így a (DEMO VERSION!) kettő már azért lejátsza..

"Ez ilyen ehhez proci is kell"

Szerintem ez csak időleges a még újabb kártyák már biztos foglyák tudni gyorsítani ezeket is és a proci csak malmozni fog közbe

2015. jan. 31. 22:48
 27/30 anonim ***** válasza:
de nekem is akad.. arra akartam kilyukadni hogy kevés a jó kártya ez inkább procit eszik..
2015. febr. 1. 01:45
 28/30 A kérdező kommentje:

Jó kártya relatív nem az számit milyen erős pl játékok alatt hanem hogy milyen technológiákat támogat a kártya multimédiás szempontból.

Igen most még a proci számolja mert nincs ilyen kártya ami ezt hardveresen dekódolná.

De majd jönnek a 300 as atik vagy az "1000" res nvidiák és lehet, nem biztos de lehet hogy azok már támogatják ezt és akkor nem a procira hárul a feladat.

Régen is ugyan ez volt...bejött a full hd az x szériás atik nem tudtak mit kezdeni vele, aztán jött a hd 2000 és a gond megoldódott ha egy ilyen kártya volt a gépben elég lett mellé egy 1,2 es celeron is.

Aki htpc t akar ki kell várni az új kártyákat és akkor venni egy alsó kategóriást és menni fog gyenge cpu val is gyanítom..

2015. febr. 1. 10:26
 29/30 anonim ***** válasza:

-Nekem 1 évvel ezelőtt volt egy HTPC-nek szánt AMD A10 5800K gépem aminek az integrált HD 7660D videovezérlőjét használtam. Jól vitte a 4K videókat, de nem emlékszem már mi volt ami jobban dolgozott a proci vagy a VGA? Ma már 20.000 Ft-ért megvehető ez a cpu - vga kombó APU.

Most egy i5 4460-am van, ez 25%-ban teker ha VLC-vel vagy BSplayer-el nézek 4K-t.

-de most kicsit nyers leszek és realista. Visszatérek a fő kérdéshez: "ha elterjed az uHD akkor nekem vigyen minden ilyen mkv fájlt a gépem."

Kérdező, mire elterjed a 4K (lesz 4K tévéd/monitorod, letölthetők lesznek a 4K filmek, lesz akkora merevlemez/optikai lemez amire kényelmesen ráfér) addigra a phenom x4 9500, Ati HD 4830 512Mb utáni gépedet is újra lecseréled. Tehát ne aggódj , mire elterjed a 4K egy mai számítógép is elavulttá válik

2015. febr. 1. 10:51
 30/30 A kérdező kommentje:

Áhh dehogy is, még akkor is jó lesz ez..nem játszom rajta, filmeket nézek lehet most ebbe is vennék egy új 7000res kártyát és menne a 4k

Nekem van még egy socket 754es! gépem is. A mai napig használható netezésre filmnézésre 720p ig(ebbe is vennék egy agp s 3850 et ezen is menne full hd(tudom mert teszteltem már benne más kártyáját)

Ezt a phenom x4 et is sokáig nem kell még lecserélnem persze ha tönkremegy valami az más tészta. Én szerintem várok még az újabb kártyák eljöveteléig vga vásárlással.

2015. febr. 1. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!