Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen videokártyát vegyek...

Milyen videokártyát vegyek ami harveresen tud már uHD 60fps filmeket is gyorsítani? (nem a játék teljesítmény számít hanem a lényeg hogy ha elterjed az uHD akkor nekem vigyen minden ilyen mkv fájlt a gépem.

Figyelt kérdés

Plusz egy kérdés, youtube alatt is működne a hd gyorsítás az új kártyával vagy akkor mindenképpen a proci számol és a youtube-os 4k videók ugyanúgy akadnának?

Mostani gépem: phenom x4 9500, Ati HD 4830 512Mb

Ezen a konfigon a youtube eddigi max 1080p videói 60fps-el még akadás mentesen mennek bár érdekes hogy főleg a proci dolgozik sokat ezt onnan tudom hogy ugyan olyan vagy még annál jobb minőségű 1080p mkv filmek vagy blueray közben csak alig 5%-ot dolgozik a proci mivel ez a kártya is tud hd gyorsítást.

Egyenlőre még ezt nem tudtam kipróbálni, letölthető uHD videókkal csak youtube-ot néztem.

Valaki ötlet?

2015. jan. 31. 14:23
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

-nézd, szerintem bármelyik mai 2014-2015-ös videokártya képes megbirkózni egy UHD felvétel lejátszásával :)

ez a cikk:

[link]

2006-ban jelent meg és 6-os 7-es sorozatú GeForce-ok számára ajánlják a PureVideo-t.

Ez már 9 éve volt.

Nem akarom túlbonyolítani a kérdésed, de az én nézetem szerint egy 2013-2014-ben kiadott proci vagy videokártya képes megbirkózni az Ultra HD-vel. Azt , hogy egy phenom x4 9500, Ati HD 4830 512Mb képes-e rá azt csak te tudhatod.

Nekem igazából attól emelkedett meg a szemöldököm mikor fps-t és motion blur-t említettél filmnézéshez...ezek számomra játékokhoz illő fogalmak.

2015. jan. 31. 18:20
 12/30 A kérdező kommentje:

Talán úgy helyesebb ha azt mondom hogy "Hardveres dekkódolás"?

Szerintem alap hogy az ember tudja hogy erős procival bármit ki lehet számolni akkor is ha gyenge a vga vagy integrált, ellenben ha nagyon gyenge proci mellett van egy hardveres dekkódolást támogató vga akkor a proci alig fog dolgozni inkább csak a vga számolja az egészet. Ha vga nem támogatja pont azt a cuccot ami ahhoz kell hogy képes legyen dekkódolni a hd filmeket akkor a kártya tényleges nyers számítási teljesítménye vagy amit a játékokban képes nyújtani az másodlagos..ezért van hogy lehet hogy a hd filmek jobban mennek egy hd 4350-el mint egy x1950pro val.

Én pedig ezt kérdeztem hogy a legújabb uHD videókhoz kb milyen szériás kártya kell, de ha erre az a válaszod hogy bármi ami 2013 utána akkor oké. Motion blur pedig ahogy nézelődöm az interneten létezik videók filmek készítésekor is használják..lehet hogy a megnevezés téves de attól még van.

https://www.youtube.com/watch?v=w4wse6_9oEM

2015. jan. 31. 19:01
 13/30 A kérdező kommentje:

plusz itt is egy lapon van említve az fps a videókkal..

[link]

2015. jan. 31. 19:02
 14/30 anonim ***** válasza:

-igen, a készítésekor/felvételekor alkalmazzák néha. De nem lejátszás alatt mérik:) Nem mindegy :)

-Szintén magas fps értéket alkalmaznak egyes sport közvetítések felvételénél. Például focinál, mikor visszajátsszák lassítva a gólt vagy szabálytalanságot és a lassított visszajátszás sem szaggat hanem folyamatos.

-tehát fps érték fontosságáról egy jelenet felvételekor lehet érdemben beszélni, viszont a lejátszásakor szerintem nincs jelentősége, de felhasználásfüggő. Ha később lassítani kell, van értelme.

De egy mozifilmnél ?....

2015. jan. 31. 19:10
 15/30 A kérdező kommentje:

Nem laggol a visszajátszás mert annyi képkockát rögzít másodpercenként felvételkor hogy lassítás után is folyamatos, marad elég képkocka amiből bőven kitöltenek még egy másodpercet lassítás után is.

Ha pl a "gyors kamera" képes mp-ként 200képkockát rögzíteni akkor ha a videót 4x annyi idő alatt játszuk le még akkor is marad 1mp-re 50 képkocka azaz akkor is telejen folyamatosnak látjuk a lassítást ez mind szép és jó. De hogy jön ez ide?

Hardveres dekkódolást kérdeztem hogy ezen videók visszajátszásakor milyen kártyát érdemes venni ami képes a cpu válláról levenni a terhet és szinte 100%-ban dolgozni helyette.

Na ez már összetettebb mert rengeteg fajta konténer fájlban lehet rengeteg fajta kódolással a videók egyre nagyobb felbontásban, ha a vga nincs erre szoftveresen vagy hardveresen felkészítve akkor akadozni fog a video mivel csak a proci számol.

2015. jan. 31. 19:29
 16/30 anonim ***** válasza:

-nézd, addig amíg a szabvány maga még nincs véglegesítve,

[link]

addig felesleges fájlformátumokról és azok dekódolásának menetéről elmélkedni. Ha már megjelennek a 4K Blu Ray lemezek, majd készülnek torrentek részére ilyen -olyan formátumú tömörítéses videók amiket majd dekódolni kell ezzel-azzal.

Biztos hogy egy mai gépnek nem lesz nagy falat ezek lejátszása.

Ma már egy phablet: a Samsung Galaxy Note 4 rendelkezik UHD kijelzővel

[link]

és e mellett képes 30 fps-el 4k felvételt készíteni.

Egy Mobil készülék!!! :)

[link]

https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1422579428&v=MsSRX1pob..

2015. jan. 31. 19:50
 17/30 A kérdező kommentje:

A 4k-s youtube-os videó nekem már szaggat, lehet hogy egy GCN architectúrán már nem tenné?

1080ban viszont teljesen jó, és tényleg elég éles képe van viszontészrevettem hogy nem nagyon mozgatja a telót, lehet azért mert az már nem lenne olyan fasza hogy nincs benne optikai képstabilizátor..,

2015. jan. 31. 20:06
 18/30 anonim ***** válasza:
a 4k a cpu maitt is laggolni fog.. sokan panaszkodtak már érte..
2015. jan. 31. 20:32
 19/30 A kérdező kommentje:

Talán még nem írtak megfelelő szoftvert hozzá vagy a vga kártyák nincsenek még erre felkészítve.

Csak józan paraszti (DEMO VERSION!) ésszel gondolva ha az 1080p-nek egy jó vga mellett elég egy 1Ghz-es 1 magos cpu(már próbáltam és simán ment mert a vga számolt főleg) akkor egy uHD videónak bőven elégnek kellene lennie egy 4 magos 2ghz-es proci, am én is olvastam hogy valami 6 magos fx-el is szaggatnak. Ezekszerint a vga-k még nem tudnak ezzel mit kezdeni..

2015. jan. 31. 20:45
 20/30 anonim ***** válasza:

"A 4k-s youtube-os videó nekem már szaggat, lehet hogy egy GCN architectúrán már nem tenné?"

nem tudom mennyi a netes sávszélességed online filmnézéshez.

Nekem amíg 20/10-es netem volt a 4K szaggatott Youtubeon

amióta 50/20-as azóta előtölt, mondhatni nem szaggat.

Pont kiküszöbölhető ez a kérdés, ha letöltöd a merevlemezedre a 4K videót amit linkben küldtem.

Azt nem online kell nézned és nem flash playerrel. Ergo kiküszöbölhető az alacsony sávszélesség okozta lagg...

2015. jan. 31. 21:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!