Milyen videokártyát vegyek ami harveresen tud már uHD 60fps filmeket is gyorsítani? (nem a játék teljesítmény számít hanem a lényeg hogy ha elterjed az uHD akkor nekem vigyen minden ilyen mkv fájlt a gépem.
Plusz egy kérdés, youtube alatt is működne a hd gyorsítás az új kártyával vagy akkor mindenképpen a proci számol és a youtube-os 4k videók ugyanúgy akadnának?
Mostani gépem: phenom x4 9500, Ati HD 4830 512Mb
Ezen a konfigon a youtube eddigi max 1080p videói 60fps-el még akadás mentesen mennek bár érdekes hogy főleg a proci dolgozik sokat ezt onnan tudom hogy ugyan olyan vagy még annál jobb minőségű 1080p mkv filmek vagy blueray közben csak alig 5%-ot dolgozik a proci mivel ez a kártya is tud hd gyorsítást.
Egyenlőre még ezt nem tudtam kipróbálni, letölthető uHD videókkal csak youtube-ot néztem.
Valaki ötlet?
-nézd, szerintem bármelyik mai 2014-2015-ös videokártya képes megbirkózni egy UHD felvétel lejátszásával :)
ez a cikk:
2006-ban jelent meg és 6-os 7-es sorozatú GeForce-ok számára ajánlják a PureVideo-t.
Ez már 9 éve volt.
Nem akarom túlbonyolítani a kérdésed, de az én nézetem szerint egy 2013-2014-ben kiadott proci vagy videokártya képes megbirkózni az Ultra HD-vel. Azt , hogy egy phenom x4 9500, Ati HD 4830 512Mb képes-e rá azt csak te tudhatod.
Nekem igazából attól emelkedett meg a szemöldököm mikor fps-t és motion blur-t említettél filmnézéshez...ezek számomra játékokhoz illő fogalmak.
Talán úgy helyesebb ha azt mondom hogy "Hardveres dekkódolás"?
Szerintem alap hogy az ember tudja hogy erős procival bármit ki lehet számolni akkor is ha gyenge a vga vagy integrált, ellenben ha nagyon gyenge proci mellett van egy hardveres dekkódolást támogató vga akkor a proci alig fog dolgozni inkább csak a vga számolja az egészet. Ha vga nem támogatja pont azt a cuccot ami ahhoz kell hogy képes legyen dekkódolni a hd filmeket akkor a kártya tényleges nyers számítási teljesítménye vagy amit a játékokban képes nyújtani az másodlagos..ezért van hogy lehet hogy a hd filmek jobban mennek egy hd 4350-el mint egy x1950pro val.
Én pedig ezt kérdeztem hogy a legújabb uHD videókhoz kb milyen szériás kártya kell, de ha erre az a válaszod hogy bármi ami 2013 utána akkor oké. Motion blur pedig ahogy nézelődöm az interneten létezik videók filmek készítésekor is használják..lehet hogy a megnevezés téves de attól még van.
-igen, a készítésekor/felvételekor alkalmazzák néha. De nem lejátszás alatt mérik:) Nem mindegy :)
-Szintén magas fps értéket alkalmaznak egyes sport közvetítések felvételénél. Például focinál, mikor visszajátsszák lassítva a gólt vagy szabálytalanságot és a lassított visszajátszás sem szaggat hanem folyamatos.
-tehát fps érték fontosságáról egy jelenet felvételekor lehet érdemben beszélni, viszont a lejátszásakor szerintem nincs jelentősége, de felhasználásfüggő. Ha később lassítani kell, van értelme.
De egy mozifilmnél ?....
Nem laggol a visszajátszás mert annyi képkockát rögzít másodpercenként felvételkor hogy lassítás után is folyamatos, marad elég képkocka amiből bőven kitöltenek még egy másodpercet lassítás után is.
Ha pl a "gyors kamera" képes mp-ként 200képkockát rögzíteni akkor ha a videót 4x annyi idő alatt játszuk le még akkor is marad 1mp-re 50 képkocka azaz akkor is telejen folyamatosnak látjuk a lassítást ez mind szép és jó. De hogy jön ez ide?
Hardveres dekkódolást kérdeztem hogy ezen videók visszajátszásakor milyen kártyát érdemes venni ami képes a cpu válláról levenni a terhet és szinte 100%-ban dolgozni helyette.
Na ez már összetettebb mert rengeteg fajta konténer fájlban lehet rengeteg fajta kódolással a videók egyre nagyobb felbontásban, ha a vga nincs erre szoftveresen vagy hardveresen felkészítve akkor akadozni fog a video mivel csak a proci számol.
-nézd, addig amíg a szabvány maga még nincs véglegesítve,
addig felesleges fájlformátumokról és azok dekódolásának menetéről elmélkedni. Ha már megjelennek a 4K Blu Ray lemezek, majd készülnek torrentek részére ilyen -olyan formátumú tömörítéses videók amiket majd dekódolni kell ezzel-azzal.
Biztos hogy egy mai gépnek nem lesz nagy falat ezek lejátszása.
Ma már egy phablet: a Samsung Galaxy Note 4 rendelkezik UHD kijelzővel
és e mellett képes 30 fps-el 4k felvételt készíteni.
Egy Mobil készülék!!! :)
https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1422579428&v=MsSRX1pob..
A 4k-s youtube-os videó nekem már szaggat, lehet hogy egy GCN architectúrán már nem tenné?
1080ban viszont teljesen jó, és tényleg elég éles képe van viszontészrevettem hogy nem nagyon mozgatja a telót, lehet azért mert az már nem lenne olyan fasza hogy nincs benne optikai képstabilizátor..,
Talán még nem írtak megfelelő szoftvert hozzá vagy a vga kártyák nincsenek még erre felkészítve.
Csak józan paraszti (DEMO VERSION!) ésszel gondolva ha az 1080p-nek egy jó vga mellett elég egy 1Ghz-es 1 magos cpu(már próbáltam és simán ment mert a vga számolt főleg) akkor egy uHD videónak bőven elégnek kellene lennie egy 4 magos 2ghz-es proci, am én is olvastam hogy valami 6 magos fx-el is szaggatnak. Ezekszerint a vga-k még nem tudnak ezzel mit kezdeni..
"A 4k-s youtube-os videó nekem már szaggat, lehet hogy egy GCN architectúrán már nem tenné?"
nem tudom mennyi a netes sávszélességed online filmnézéshez.
Nekem amíg 20/10-es netem volt a 4K szaggatott Youtubeon
amióta 50/20-as azóta előtölt, mondhatni nem szaggat.
Pont kiküszöbölhető ez a kérdés, ha letöltöd a merevlemezedre a 4K videót amit linkben küldtem.
Azt nem online kell nézned és nem flash playerrel. Ergo kiküszöbölhető az alacsony sávszélesség okozta lagg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!