Jó ez a processzor?
AMD Athlon x4 760k processzor. Ezt felhúztam 3.800 Mhz-ről 4.300 Mhz-re illetve feljebb emeltem a feszültséget, mivel körül-belül 1 óra játék után (AC Unity) kékhalált kaptam. Képet küldök a hőmérsékletről és processzor beállításairól.
A kérdés az, hogy mennyire jók ezek a hőmérsékletek amit AIDA64-el mértem? A másik pedig, hogy esetleg húzhatom még ennél feljebb? 4.400-4.500Mhz-re? És ha nem stabil meddig emelhetem körül-belül biztonságosan a feszültséget, hogy ne süljön meg a proci? Alapból 1.40000V-on volt a feszültség, ezt húztam feljebb 1.40625V-ra.
Processzora válogatja a tuningot, némelyik jobban melegszik. 80 fok már elég sok de még a veszélyes határon belül van, Persze csak ha 100 százalékon pörög, ha alapból annyi akkor az már sok.
Az AC Unity meg egy rakás szar. Valakinek i7 procival is kilép.
Ha tuningolsz, akkor nem ártana valami keményebb tesztet is ráküldeni. Ha bírja a prime95-öt több órán át túlmelegedés, drop nélkül, akkor rendben van.
De ahogy nézem erre már lehet, hogy nem kell ráengedni a Prime-ot, mert ha már játék közben is közel 70 fokos, akkor Prime alatt már lehet túlmelegedne.
4,3-ghz-hez elégnek kellene lennie alacsonyabb feszültségnek is, hacsak nem valami nagyon rossz kockát fogtál ki.
Nekem egy FX6300 4,5ghz-t megy 1,38-on.
Szóval én először a feszen állítanék.
Ezért rosszak ezek a CPU-k...
PL: nekem i5 4460 van és 5.5 ghz-ig kell húzno... ja nem,alap órajelen is tökéletesen elég,és veri a 8 magos fx-et akár húzva is :C
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!