Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » SSD vagy HDD viszonylag...

SSD vagy HDD viszonylag gyenge gépbe?

Figyelt kérdés

A célom a boot idő javítása + programok betöltésének gyorsítása lenne.Jelenleg egy nagyon régi hdd van a gépben és kb 2 perc mire használható a gép.

Egy 120 gigás ssd segítene rajta?

Vírus nincs,felesleges programok nincsenek.

konfig:

Xeon L5420

HD5750 oc

4gb ram 800mhz

gigabyte ga ep31 ds3l rev 2.1

2015. jan. 26. 10:49
 1/9 anonim ***** válasza:
Hát ez a gép mondjuk se nem régi, se nem gyenge, ha ezt lassúnak érzed, ott tényleg valami gond van. A HDD állapotára és sebességére rá kéne nézni, egy SSD biztos begyorsítja, ez nem kérdés, csak te tudod, hogy megérné-e (szerintem nem).
2015. jan. 26. 10:51
 2/9 A kérdező kommentje:

Állapotáról csináltam egy képet:

[link]

2015. jan. 26. 10:57
 3/9 A kérdező kommentje:

+még lenne egy hiba ha már itt vagyok

Első indításnál windows betöltése után (amikor megjelenne az egér)kékhalállal újraindul.Ha már megy a gép és újraindítom nincs semmi probléma csak az elsőnél.

2015. jan. 26. 11:00
 4/9 anonim ***** válasza:
Olvasási tesztet kéne futtatnod - ha alig megy 100mb/s fölé a sebesség, kb. egy új HDD-vel is jól járnál, nem lenne szükség SSD-re az érezhető teljesítménynöveléshez. De mivel a lemezed amúgyis haldoklik, valamire mindenképp cserélned kéne.
2015. jan. 26. 11:01
 5/9 A kérdező kommentje:

Rendben.

Hol keressem ezt a tesztet?

2015. jan. 26. 11:04
 6/9 anonim ***** válasza:
A zöld pipa+merevlemez gomb a HDSentinelben. Csak olvasás tesztet futass, írást lehetőleg ne, mert az rosszul is elsülhet.
2015. jan. 26. 11:10
 7/9 A kérdező kommentje:

Az sajnos csak aktivált verzióval menne.

Kerestem egy másik tesztprogramot.

Itt az eredmény:

[link]

2015. jan. 26. 11:16
 8/9 anonim ***** válasza:
Ez csak ilyen gyorsteszt, tehát csak részleges következtetést lehet levonni belőle, de valószínűleg a teljes lemez döntő részén is hasonló értékek lennének. Összehasonlításként az én 5K4-es laptop vinyóm ír/olvas 100mb/s környékén, egy asztalinál ez 10-15 évvel ezelőtt volt elvárás, most olyan 150-200 mb/s között jár a merevlemezes technika. A lemezed több mint valószínű, hogy újkorában tudott többet is, de erősen elhasználódott, cseréld mindenképp. Ha nem fontos a tárhely, SSD-re, ha kell a hely, akkor merevlemezre, mindkettővel jelentősen gyorsulni fog a gép a mostani állapothoz képest.
2015. jan. 26. 11:21
 9/9 A kérdező kommentje:

Rendben van.Köszönöm,hogy válaszoltál.

Mindenképpen cserélni fogom.

2015. jan. 26. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!