Egy viszonylag gyenge gépre, milyen védelmet tegyek?
Gondolok a Vírusírtóra, tűzfal, spyware védelem. Most simán egy avast! vírus írtóm van, és ennyi.
Nem tudom kell-e tűzfal meg ilyenek, a lényeg hogy gyenge gépről beszélünk, tehát semmi komoly nagy berendezésre nincs igény :D
Gépem:
VGA: ATI Radeon 9550
Proci: AMD Semprom 3000+
Ram: 2GB DDR1
Valami gyenge, vírus írtó, meg mellé ha kell tűzfal-t kérek illetve véleményeket.
A régi gépemnek hasonló volt a configja, és észre sem vettem a jelenlétét. Egy próbát megér.
Én inkább az Avastnál, és az Aviránál éreztem érezhető lassulást.
Hát jó, megprobálom, de ez a 5.9 nem régi? Nem az eredeti oldalról kéne felrakni?
Na mindegy felrakom azt amit küldtél. :)
Avira, és Avast kicsit sem lassít. Nálam. Ez érdekes úgynézki géptől függ :D Na felrakom a Comodot.
Köszönöm, végülis felraktam a COMODO-t, és tényleg nem lassít. Alaposnak alapos? Tehát azért megvéd a Vírusoktól?
Természetesen normális használat között...
Felesleges tűzfal meg spyware védelem egy gépre. Nem ezeken fog múlni, hogy kapsz-e vírust vagy sem. :)
Avast!-ot használok kb. a megjelenése óta és eddig semmilyen vírus nem jött át. Mondjuk én ésszel szoktam gépezni. :D
Elég érdekes a COMODO gondom nincs vele azon kívül hogy a szokásos programjaimat akarja blokkolni, de megnyomom a MEHET gombot és kész :D
Ott még érdekes volt számomra hogy csináltam egy "ál vírust" teszt képpen megfogja-e, jelzett de még csak ki sem törölte, hanem valami szakértővel tudok beszélni. Azt is pénzért :O
Ez oké ha letöltök egy fájlt arra jelez, már törlöm is, de pl ha már véletlenül becsúszott valami a rendszerem félig már el van baszva akkor nem úgy megy hogy egyessével kijelzi a fájlokat neki kéne tennie valamit XD
fére érted a helyzetet a tűzfala kérdez rá közönséges programokhoz mert minden tűzfal így működnek...
2. amikor vírust talál akkor felkínálja a lehetőséget hogy egy szakembertől segítséget kér,de nem muszáj,csak felkínálja,de ahhoz kell angol tudás.
amúgy karanténba teszi a vírust,és ott ki kell törölnöd és kész nem kell agodni,rendesen véd,az idő múltával rá jösz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!